究竟依加班泥水佬可以幾參差

123 回覆
184 Like 9 Dislike
地下盪唔平都算 出街堆百歲磚搞乜撚野 潮漲有浪啊? 鋪緊乜7 年中有其他人咁樣仆街扭傷? 收你貨果條友滑開浪?
推 推到泥水佬出黎比大家屌
水土流失呀 柒頭
你做啦柒頭
一分錢一分貨 個個賺夠移民 仲理你好唔好
唯有輸入外勞,做唔好就送返上去
冇人夠膽玩嘢,玩完就冇得開工
老師傅:手工野無百分百
香港個班泥水佬都夠期退休啦,
而家做緊個班泥水佬,咪即係拎住單程證既大陸民工,佢地既分別只係一班收緊大工人工,而班外勞係收緊外勞人工,兩者都係俾民工既手工質素俾你
流你老味咩 唔壓泥? 以前唔流失既?
asd rate book 個價低撚到咁 我連報標都廢撚事
以前果代老師傅 打餅出柱頭準撚到 做百歲磚都拉下線仔

依加平水儀太陽照小小睇唔到就鳩做
50幾姐 未夠期 但養撚到佢地懶哂 自己砌幾個鐘就等於其他大工師傅就飲茶洗手走人
正常後生都唔會入行
一入行就叫你抬包45kg英泥
又污糟又要成日踎低
𠝹瓦同開料又大灰塵

人工又唔係話特別高
留返俾啲腥港人做就差唔多
做20年,之後用10年睇醫生
比個靚價出黎重鋪路磚 比我賺下都好啊
你做果間惡判姐 出面除左膠沙 其他都會兩個人搬

當然 入行搬沙撈泥就一定你做哂先架啦

不過無可否認 長期踎低好撚難頂 特別以前d垃圾文化 拎張凳仔坐住黎做都有異光
人就係咁撚賤
3點3洗手洗到收工
人盯人都無用
真係人種問題
個個師傅一嚟淨係叫啲𡃁仔做啲豬頭骨
野又唔教又冇耐心屌屌屌
除咗真係養妻活兒嗰班人 有咩人會入行
泥水佬同鋪磚佬都唔撚同trade點撚樣出嚟俾你屌啊
泥水做到五勞七傷,話就話室內好啲環境
但係到封晒窗就焗到仆街
啲汗滴晒出嚟都夠開料
做外圍仲撚痛苦,曬住踎喺度真係cls
依家地盤班泥水佬全部都講鄉下話咁滯
無,一係你就好似嗰個泥水妹咁做kol
但首先你要有個閪
你估鋪磚前嘅compression真係萬能嘅咩,現實有九萬幾個外在因素可以令磚面行人路下面嘅sub base流失,只要條路水浸返次又或者食環用water jet洗多幾次街咁磚下面嘅環境都唔可以撚同晒啦
點唔同trade法?
咪又係泥水
大把人由噴漿做到砌瓦都係佢啦
條街啲百歲磚唔平正常喎
得個普通沙底,多人行行多啲都唔平啦
多推車仔又唔同重量
落雨又沖咁啲沙走
噴漿到做瓦呢個鳩up得有啲離譜
照你邏輯咁全行唔撚駛分trade啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞