李家超:規管網約車意見分歧 奉勸的士業勿放蛇捉Uber司機

388 回覆
196 Like 28 Dislike
特首已經將Uber定性了
DC9玩完
你點睇到網約車後所有數係壞帳呀?
直接清除全部的士,將所有的士做廢鐵,變哂大陸的黎港咩
定係的士唔比經網約平台到接客呀

壞帳都講得出,笑唔笑死人呀
如果我係你,都真係應該報下course讀下,公共行政又好,乜鳩都好。唔係想話你無知,只係你太唔了解公共行政/管理運作,我估你應該都係一些基層員工,或者理解唔到深層的問題,唔怪你,認真建議你讀多啲書。

Btw,運輸署已經建議左的士有車隊制度,就係為網約車,Uber taxi 鋪路。
無人叫你考個的士牌喎
撐超哥
好多野都係做嚟為興趣多過實際用途
是的長官 啲的士狗今日開始可以單方面挨打
佢想人用鐵
關你條傻鳩咩事
應該係上年Ian 嫂(仲係運輸署署長)同埋Edan公開分享佢哋俾的士狗撚之後,Ian嫂propose俾柒頭雄重新檢視白牌車study
是撚但啦
依家DC9做全民公敵
仲公然犯法
唔知周生係咪知道邊幾個做犯法野自己放蛇呢 係就供出黎啦
的士牌佬 vs 全香港
意見分歧
真係舖路比網約車合法化
到時滴滴, UBER, 其他網約品牌, 全部出多D網約車牌
的士業可以退休
佢應該講緊的士牌個價
佢地一定照同你玩接單做
跟住同你講過邊到邊到費同你收現金
然後直接REPORT 差評,無錢收
都只係講規管 唔係取締 即係寓禁於徵 交返稅就ok
的士牌同丁權都係殖民時代嘅產物,戀殖DC9公然違反國安法
壞乜柒帳
條友有抵押品先貸到咁多
你試下行入銀行貸幾球黎買個牌,睇下你無抵押品,佢比唔比你
壞喎
佢無錢還自然收佢抵押品黎賣,銀行會同你做蝕本野咩
走税漏税最合法
好快 電單車牌都可以廢除
電動單車唔洗牌
dc9柒到,插哂五星紅旗點奶都無用,滴滴同高德要來香港插旗,港共一定中門大開,dc9等收皮啦
佢係見dc9玩大左比個下台階佢地姐
仲要整好個app 收個客300幾 司機收200
起碼依家uber係咁
幾好搵
dc9收錢搞事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞