[ViuTV] 真•深宵日劇時段討論區「Silent」(8)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
奈奈同老師唔感動咩八年後都有得一環扣一環咁再遇返,解開誤會再發展過
今晚一齊診臭豆
你而家去日本,邊到都多人架啦
我覺得奈奈諗住為亞想守生寡

佢應該之後好難再睇得上其他男人
想睇埋臭豆join想紬得唔得
唔知有冇睇漏
雖然奈奈送花畀春尾老師
但聖誕約會唔係同春尾喎
上網睇話手提袋阻住做手語,所以奈奈要用背囊
所以佢夢想係要用單肩

係咪即係係老師身邊可以叫樣唔係聾人要用嘅嘢?
奈奈同老師係大學個段劇情
睇到我係咁喊
第一句歌詞好似陽光融化啲冰冷嘅心咁,次次都喺啲窩心位出現,聽到個人真係暖一暖
我去嗰時未有套劇,其實唔係真係好多人,但嗰到係難得嘅大舖,各種嘢都齊啲,所以都唔少人,比其他分店多少少咁啦
送首歌比大家
spitz- 魔法のコトバ
https://youtu.be/gPTFyx2R46w?si=mAzwDMaUd6YMokrF
即係奈奈嘅拍拖夢想返咗去老師到唔得嘅咩
我嘅觀點係奈奈鍾意老師多過想,想先係老師嘅代替品,所以如果冇老師佢一定唔會再鍾意第二個(衰過兩次嘅心理陰影),但識返老師所以有返啲其他可能性
如果臭豆>想>紬咁唔係好得
想>臭豆<紬就考慮下
夏帆老咗好多
同埋牙肉成日爆曬出嚟
女王的教室開始睇佢
Btw silent佢同目黑蓮都做得好好
你冇睇漏啊春尾同奈奈而家返去曖昧關係再嚟過啫
想紬係校服戀愛過所以先有得一歸位就復合,大學嗰時奈奈同老師未表白就嗌咗交,要煲耐啲嘅
啱,有道理
如果結局想紬都唔復合就擺明留位拍特別篇
佢同想始終係聾人同士嘅關係,係老師唔會理聾唔聾嘅事,你睇老師同聾人同事各自拎住杯咖啡一路行一路傾都冇影響
其實老師先係真係嘅好人,對每個人都平等又溫柔
但睇返⋯老師先係最深情

大學單戀無果,依然繼續⋯⋯⋯⋯
佢係因為奈奈飛佢個原因係覺得佢有正常人扮好人嘅自我感覺良好,傷到佢
喺樓梯大叫奈奈,然後奈奈真係回頭嗰下同想!句line之後,男主回頭望住臭豆笑,一樣全劇最sweet
之前見到有巴打話任何一條線都好睇過男女主,估唔到係真
仲有一場,就係唔好唔理我之後嘅慢鏡擰轉頭一笑
特別篇淨係拍咗前傳,老師同奈奈或者想紬後續都冇份
幾驚最尾果節全部都講想同青羽,好彩都補番奈奈同老師佢地後續
有前傳但聽日做新劇啦喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞