[ViuTV] 真•深宵日劇時段討論區「Silent」(8)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
奈奈本來就鍾意老師多啲,老師喺後面叫佢都聽到,仲話想像到老師把聲
想把聲就完全想像唔到,發夢都冇聲,搞到要問女主同妒忌女主
上套夾戶田都睇唔出
同老師段回憶真係好正
點解散
應該係想做埋聾人唔知自己有做到呢啲聲出嚟,呢啲聲應該唔係必要,只係面部表情郁動拉扯到唔覺意出咗聲,好似條脷噠到出聲嗰啲
其實聾啞人都出到聲,好似笑得犀利氣管扯動到都有氣聲,而且奈奈好似淨係天生聾,聲帶未必有事,但佢哋聽唔到,有時唔知自己出咗聲同幾大聲
現實就係唔係咁簡單
去美國做最新既手術
結局係機場接機,女豬係男豬背後叫佢,男主識回頭,之後出字幕
前面有講,想覺得講過一次唔再講就會對唔住對方,但佢聽唔到,其實唔應得幾多次
有次阿妹去探佢又鬧佢,哥哥突然開聲會搞到佢唔記得哥哥聾咗,會唔記得做手語
現實就有考量埋聾人唔知自己聲量、掌握唔到自己發音會衰退之類,其實日子長咗都好多人慢慢就唔出聲
絕對會發展bl線的男人vs不想身邊男人全部bl的女人
以前助聽器未有咁好,聽唔到野就影響到學唔到講野,直接變啞
通通通通想得太多
好似啲親人走咗好耐之後回憶返佢哋咁
突然諗起gi同佢哥哥
今晚封信咪講咗,因為奈奈自己諗唔開,冇接受老師嘅好意
但睇居酒屋嗰段好似有彎轉,希望可以一齊返啦
因為鍾意一個人,所以唔想佢跟自己會受苦
個套幾年前啦
女警之後永野都冇再做呢啲賣萌角色
助聽器唔係萬能,你當佢只係一個喇叭啦死咗嘅神經就係死咗,傳導唔到就係傳導唔到
不過聽唔到嘢如果學嘅語言唔受聲調影響,只要搵到人教佢邊啲肌肉、幾時、大約用幾多力,其實都講到下,但當然唔會好似健聽人士講得咁正
佢個回憶
佢係想聽到青羽走過嚟叫佢

係聲,佢都想聽佢把聲
回憶變得苦澀
唔趁而家做多啲以後更加冇得做
嗰套想睇續集
仆街,你咁講完,佢對青羽同臭豆對佢咪即係一樣臭豆果然攞住bl劇本
咁要睇佢可愛17-22歲個段時間都有好多作品
依家開始轉返大人都啱數
所以湊斗識玩
係message 想!個疑聲詞幾勁睇字都知佢叫

但想同佢又未去到用聲嚟共建回憶,佢地一齊易過同青羽
戶田b都生埋
咁生仔好後生都得
好似土屋太鳳同黑島結菜
戶田就係少女睇到而家40路
齋扮可愛又好睇嘅比較少
其實佢之前都有唔少比較成熟嘅作品接過,一路以嚟佢都算比較肯試唔同類型、勤力嘅演員
對想唔係啫,話晒佢次次都係扮聽唔到,引臭豆撲上去
嗰幕想!最犀利係想真係即刻搵到臭豆喺邊,準確對住佢笑呢兩個先係一對
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞