[ViuTV] 真•深宵日劇時段討論區「Silent」(8)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
黎緊幾集係咪無乜爆點
已獲封木村接班人。

185cm新世代男神、木村拓哉接班人!「國寶級美男」目黑蓮為何能成為Fendi首位日本品牌大使?
https://www.elle.com.hk/fashion/meguro-ren-snow-man-style-file
身高贏木村
印象中除咗最終回尾果半個鐘係比較燒雞翼
全套都無乜冷場
上得人屋企都唔洗再用任何野理解喇
木村型啲
即係最終都係講性慾

想同奈: 要溝通
想同紬 : 只要大家行近方圓幾尺範圍就足以有生理反應, 乜都唔駛溝通就已經可以攬埋一舊
咁始終拍過拖
但日本手語又同日本通用手勢好似有啲分別
例如日本人通常用like手勢代表冇問題,ok手勢聽聞同錢手勢似所以少用,但睇女主同男主講食乜都得嗰時嘅手語,又用返ok手勢代表冇問題
突然有個靚仔淨係同自己做朋友,又話學好手語係為咗同自己流利傾到計,就算攤咗牌仲講咩夢見過同自己聽到嘢傾計、幻想到自己把聲,都幾難唔誤會
奈奈仲唔反面退役都幾好人
尋晚佢同紬講起夢見過同想做到正常人做到嘅傾計拖手嗰啲舉動時,講講下突然啲眼淚浪浪下,講到一齊唔到又手都震埋,交足戲
川口雖然而家靚女啲,但睇佢喊嗰幾場都好似要夾硬唧眼淚出嚟咁,好難入戲
川口自己都話出道咁耐靠呢套先紅,收視率先見得人,講到之前嗰啲好似成績好差所以佢自己都唔收貨
起初以前老母瞞住,有咩家族病史,隔代傳咗俾想咁,點知去睇醫生又話冇
夏帆呢套抵佢攞最佳女配角,真係好戲,扮得似外又做到果種痛心既感覺。
呢套收得應該係男主加持
主題曲都幫套劇加分。
有幕川口隔咗三年撞返阿想 見佢做手語聽唔到野 眼淚郎下郎下 幾有feel
呢幕睇日語原聲會有feel過粵語配音好多
因為185囉
川口真西面對住夏帆假西面好有feel
咁多集都係翻炒第一集
原來而家VIU播緊
想追返了
頭先個講唔到野個解釋有啲勉強
老母就遲d先見,青羽就幾時都得
呢樣好合理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞