國行iPhone官方淘寶店大劈價 Pro Max 僅賣$7949

161 回覆
8 Like 63 Dislike
face time 多唔多人用?

用緊
不了
大陸版即係無衛星,無eSim,無Facetime,無6E,無mmWave。

香港版就無衛星,無eSim。

咁價差就自己衡量。
有少少可有可無。
有小朋友或者同伴侶sex cam必用,畫面清過wechat同wtsapp
呢樣真
我se2都有esim,15無?
SE/Mini 身材問題反而有......
FaceTime係唔用唔到語音
有機會只係geolock 喺大陸先唔畀開wifi 6e
加價都係既
不過6s嗰陣最平既款係16gb

覺得貴係因為窮
覺得iPhone 貴係我地問題,唔係蘋果問題........
喺韓國買相機影相熄唔到聲,係關防偷拍嘅law事
日本都有呢個限制。
其實唔係減完 都香港平d咩

新iPad 我見香港己經平成千蚊
iPhone 香港無減,就咁計大陸係平,一係就日本甲3,匯水+退稅有數圍。但係唔係咁多裸機賣就唔知,因為日本多數上台。
唔係睇地區? 見人分享 日本買 拎翻台灣用就可以mute快門聲
佢唔通靠檢測地區?
XG買乜都貴過人,XG Apple iPhone 好似從來冇搞過呢啲大減價冇消費稅賣得仲貴過大陸1x%消費稅
淘一部返嚟咪得囉
好似係睇geolocation 同 carrier

(日本國內)
日本機 + 日本/外地sim = 有聲

(日本國外)
飛行模式 = 有聲
日本機 + 日本sim好似話係會有聲,待confirm (不過正常人唔會揸住日本sim 向外地用)
日本機 + 非日本sim = 無聲
佢依家有優惠券就真係幾吸引,齋正價計返匯水就無乜分別,日圓五算情願去日本買。
日本有退稅仲平,可以唱定去日本買。
如果真係中國唔俾就唔會一啲有 一啲冇啦
日本係去 Apple Store買,定去邊買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞