國行iPhone官方淘寶店大劈價 Pro Max 僅賣$7949

161 回覆
8 Like 63 Dislike
影相有聲
呢一代坦白講係得個usbc
但記得好似有師兄話新IOS update 左無左呢樣問題
唔係日本國內影相就可以set無聲
又抄samsung減價
Aw都抵
仲有無人睇得
況過佢
源諒佢
啟發佢 iphone事件
咩係aw
o向日本用果時影相會有聲 (問題唔大, 因為到時你身邊日本人D 機都係咁)
平時用同你香港買機無分別, 日/加版機最齊 band, 去旅行 esim 方便同埋無閹割到個 satellite call (雖然都無咩機會用)

早幾年港行兩張實體sim card 都受外國人歡迎, 不過近年 esim 好似多左 carrier 支持而慢慢興起, 同埋去旅行方便係真.

想要最完美版本可以揀加版 (不過貴), 如果唔係就買日版算
我上個月向日本 apple store 買, 計匯率平香港1k 左右
如果你去電器鋪買退埋稅可以再平多1k 不過好難有貨
依家Support㗎喇
最新出嗰部m4 iPad Pro中國版都支援eSIM,同國際版一樣冇實體sim
iPad 支援無乜作用,iPhone 支援緊要啲。
國行機就算用美區ac一樣無咗好多功能
唔買美版iphone15算唔算交緊智商稅
https://lih.kg/3524769

原來咁多人買淘寶iPhone
大陸版冇whatsapp
其實唔係
早兩日先睇到個po
有個台灣人去左中國買iphone
個setting揀語言做中文台灣會多左個(中國)
點整都整唔走
台灣本地買就無呢個問題
國行版 狗也不屌
iPad support 咪代表下部iPhone support
上網down
未必,大陸啲野無得估,出左先講。
冇台灣旗
中国香港旗唔清楚
買近嚟去先達放有冇水位?
想賺少少就走
歡迎攻擊個source係大紀元
呢篇上年9月嘅文章好詳細講有咩app同功能禁咗
我無買過驗證唔到,但點解中國人買香港機,同埋點解中國機咁平,會唔會無原因,大家自己諗

如果唔怕監聽監視,覺得無晒上面啲功能都得,咁就必買,無咩好考慮

https://hk.epochtimes.com/news/2023-09-16/7187387
全部都係退貨機黎
Se同mini夠有esim啦
其他iphone呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞