國行iPhone官方淘寶店大劈價 Pro Max 僅賣$7949

161 回覆
8 Like 63 Dislike
成篇文除咗兩個同香港版相同嘅硬件層面分別之外,其他都係同帳戶層面有關香港版嘅硬件本身就同中國版相同
https://everymac.com/systems/apple/iphone/specs/apple-iphone-15-pro-china-a3104-specs.html
自用用黎返大陸二號機未算囉。
其實唔知係大陸唔比啲啲廠唔攪,香港賣八成都無eSim,但個世界好多都係淨係有eSim服務 。
問叮噹借時光機返去上年應該唔止賺少少
其實唔知係大陸唔比定係啲廠唔攪,香港賣八成都無eSim,但個世界好多都係淨係有eSim服務 。
中國版閹割咗好多功能無辦法出口
香港版多返個FaceTime call 囉。
有咩用
中國版 好似冇Wi-Fi 6E

個E 上邊唔比用
Wi-Fi 唔係唔同咩
Africa women
淘寶有賣
其實電話有無E 都無乜所謂,行AC 都去成300-500mbps,電腦成日要過大量檔案就比較緊要。
已知係無eSim ,無FaceTime 語音,無E
2024仲想分割市場
FaceTime call行Apple的加密技術

好難偷聽你講野
講返以前岩岩出果7年5000蚊一部電話已經勁貴, 10代開始年年加價咁
大陸明文禁止得嘅即係佢破解唔到。
中國係特別版黎
睇黎巴打中左伏
4. 在亞美尼亞、白俄羅斯、中國大陸、香港、澳門、哈薩克、吉爾吉斯和俄羅斯購買的 iPhone 型號不提供衛星連線功能。
https://support.apple.com/zh-hk/101573

另外有on9話美版獨有都係fake
咁平左俾你,少左啲唔算係主要功能就無乜所謂。
咁香港版都無啦,要衛星就要日/美/歐/台/澳紐..
有冇得去apple store現場驗貨試貨同拎貨順便比埋錢

深圳應該冇 Apple Store,呢口價應該只係天貓做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞