申請UCL被拒,家長惱羞成怒,竟臥底收集名單全網檢舉錄取新生!

182 回覆
715 Like 9 Dislike
就係鍾意睇芝麻人鬼打鬼
佢地d大陸人好似無咩私隱嘅意識
以前係中資做野,佢地好隨便就會將身份證號碼呀,提款卡所有數字呀send 曬係同事group到
女兒這麼優秀,平常都看不上UCL的,要不是被劍橋、牛津這些頂尖的大學給拒了,自己是絕對不會放下身段去申請UCL的。

愈秀?
女兒這麼優秀,平常都看不上UCL的,要不是被劍橋、牛津這些頂尖的大學給拒了,自己是絕對不會放下身段去申請UCL的。

好有中國人特色思想
respect!
經過呢次事件之後應該無人會再share
啲人以為自己好叻想順便曬命
加上平時都俾人監控慣,無咩所謂啦
但如果係香港人咁做
直頭唔駛上新聞
所以咪俾人呃囉
屌啦星
香港果d咩non jupas big4 grad jobinterview
一問佢地interview問左咩就潛晒水,咩background就話自己讀文理商,揾grad job問報左邊間就話唔知呀,未諗呀,未報呀,未plan呀
到ig突然打卡話返工先知有工返
問份工仲請唔請人,就答夠人啦,間公司有冇位就話你自己揾啦
香港人第一步就stop咗啦
點會無啦啦俾自己啲資料人哋
因為出賣得多
咁咪知道對住香同胞
防人之心不可無囉
我覺得個出發點唔同
佢地出發點係maximise潤到出去嘅人,同喺嗰度嘅利益(就好似啲人喺小紅書分享點樣0蚊嚟香港玩咁)
香港人同呢個女人就覺得係zero sum game
就算自己得咗,如果畀你得都會影響自己利益

其實同prisoners’ dilemma好僇
而中國人喺呢樣嘢上面係maximise到value嗰格
啱喇,舉報埋有冇海外參與反黨反政府活動,有就最好遣送回國受審,你知喇,國安好緊要㗎
為何這位中國家長不認孩子上清華、北大
要讓他在外國受氣
連平時搵工面試問左乜野都唔想share既香港人算把啦根本就係驚死人地得到利益
所以咪團滅囉
全世界恰親香港人嘅都係中國人
但連成績呢啲個人資料都俾人哋做乜
指紋,掌紋,人面識別 佢哋都唔介意俾晒啲細公司啦。
我諗叫佢哋俾埋DNA,佢哋都唔會介意
你問佢地頭先interview問咩佢地係會講
send 得真實資料俾人好多都收「茶錢」架,其實抵撚死
絕撚到
UCL: university college of London
UCLA: university of California , Los Angles
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞