加拿大Calgary買車一問

81 回覆
4 Like 9 Dislike
Rs係咪即係onyx? 另外,聽聞Subaru啲車嘅maintenance費用幾貴下對比起Toyota

我已經心大心細諗緊買Subaru定Toyota好
rs同 onyx應該係同一個trim
我個架係onyx
我聽人講都係Toyota maintenance 平啲
因為零件多
相反Subaru可能零件冇咁多貨 所以貴啲
同埋成個Calgary 好似得兩間定唔知三間Subaru
你去test drive下先囉 試完先知自己想要咩嘅
我買subaru都係因為佢有standard awd
差唔多價錢嘅其他牌子好少有awd
始終以前冇試過雪地揸車 信唔過自己
outback用家表示架車好處係冬天-40度個陣完全無問題 依舊周圍去 出埋town
缺點係保養貴 service貴
個mon廢 慢都算 有時d setting可以用用下reset左去default
後座安全帶warning好撚煩 無直接方法關
safety既senor/鏡頭有小小太進取 成日無喇喇提我專心揸車, 後出斜小小既driveway 佢會以為就黎撞到野而幫我重brake
後坐個安全帶真係好撚煩
成日俾啲friend投訴
巴打識野招喚溫哥華Jeep撚
Test drive過2024 wrx VB個大mon 除咗垃圾之外無咩形容詞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞