加拿大Calgary買車一問

81 回覆
4 Like 9 Dislike
想問下各位有經驗嘅巴打喺加拿大Calgary呢啲落雪好勁嘅地方買咩車最好?我自己就睇啱咗Subaru嘅Impreza rs 2024,感覺啱做腳車,平時返工返學來回都只係預平均每日行40-60km

之前學車同過往半年揸開我阿哥嘅車都係Honda,我嘅budget大概係3萬5咁上下,有冇巴打可以畀啲意見?唔該晒
Ching 有無性趣上黎 edmonton 買 ....近排我見到west mall toyota 好撚多deal !!!! Ho
點解要特登過到去Edmonton買 係咪嗰度啲Toyota平啲
我見過有 10k 嘅 rav 4 !!!! 就係上年夏天 !!!
Ching 有無性趣上黎 edmonton 買 ....近排我見到west mall toyota 好撚多deal !!!! Ho
點解要特登過到去Edmonton買 係咪嗰度啲Toyota平啲
我見過有 15k 嘅 rav 4 !!!! 就係上年夏天 !!!
其實留錢買set靚雪軚就得
除左日產同三菱之外既大部分車款都OK
去test drive下先。

總之唔係EV就得
唔該巴打,靚雪軚嘅話邊間啲質素會好啲?Canadian tire?Costco?定其他
去Costco買呢隻
SUV唔會好啲咩高身啲穩啲 Calgary 大部分人都揸SUV
QX50
買車軚記住要check DOT, 出廠年份
一定係Costco ,免費安裝車軚
雙層巴士夠晒高,咪好隱
高身先唔穩
要穩揀wagon
炒親車你見反既都係SUV
https://youtu.be/cnBCcOEvUBo
https://youtu.be/HMZQstwO37w
係加拿大緊係渣越野車啦,一係Jeep一係Bronco
唔該巴打,好奇想問一下其他啲車廠係咪唔會包免費安裝車軚?
呢款係咪四季軚呢?
唔夠budget買 況且買車都係應付日需所需
其他車廠多數要畀錢安裝,但Costco 一定係免費安裝連rotation同balancing
咁計嘅話喺Costco安裝又真係幾抵屌 但係Costco好多人而且又唔知成個過程要整幾耐
佢係唯一一款真正行到雪地既四季軚
其他牌子既所謂all season軚都只係three seasons軚,得米記呢隻先真正行到雪地
新4Runner同LandCrusier都好型
你上網book定appointments
去到costco drop低部車
入去costco行完出返車軚department 攞返車
靚係幾靚,仲好慳油,但係冇美國車咁硬淨。穿洲過省都係安全啲好
Suv 唔好揸 危急情況下相對危險
Costco 係買tire 錢包安裝 你唔裝可退錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞