加拿大Calgary買車一問

81 回覆
4 Like 9 Dislike
紅綠燈要避對頭車轉左極牙煙
咁麻煩嘅我會係喺test drive嗰時試一試先,始終都係2024年嘅車希望架Impreza 表現會好啲,唔該巴打先
Touring 馬力少啲
師兄有無雪軚推介?新車換米記呢隻原裝果啲又嘥左
Subaru個大芒一致評價係慢喎,咁諗唔開?
北美99%嘅路都用唔到佢兩車嘅功力
Wrangler成舊磚頭咁樣唔只冇aerodynamic,揸長途車啲風聲white noise 會令你瘋狂

除咗wrangler 同gladiator 之外其他jeep 款都正常
究竟有無人會揸 ev
Ching認真我唔係好明喎,個mon慢啲有咩影響?
呢篇嘢幾有用,唔該巴打
Continental VikingContact 7

但我唸8、90%買呢兩部既人都甚少去offroad
總有既
剩係用嚟市內返工放工買餸冇話唔得既
會用到爆粗
揸緊時用又危險
搞既佬個大 Mon 中控真係好趕客
掃巴佬*
求其買返套有牌子雪軚就得
四唔四驅就睇你屋企條路有無人剷
以前住Edmonton揸咗5年EG6都無stuck過
有雪呔其實2wd都唔易stuck
除非自己做埋啲白癡野或太厚雪冇剷
係!著車,屌佢load左成30秒先按到制
岩岩黎到Calgary 都睇岩impreza 不過間間都話無現貨 得crosstrek大貨
連加拿大都唔揸crosstrek
買crosstrek不如買Kona 呢幾年泡菜車個設計我覺得靚過日本仔多多聲
唔揸落美國玩既話,買泡菜冇問題
要揸落美國既就唔好
自己揸緊Crosstrek
個touch screen係有少少慢 但都接受到
幾方便 睇google map幾爽
不過始終都係想佢個冷氣個啲野變返實體掣
整體黎講都幾好 設備都幾齊 性價比高
低一個trim都係大mon 但都建議買rs
有standard heated front seat, 依個係冬天好重要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞