英國開心樂園餐不再開心 鼓勵小朋友說出真正心聲

181 回覆
657 Like 26 Dislike
除非你做服務業或者運輸業
但係一個物質貧乏嘅小朋友嚟講,可能呢個已經係其中一個開心嘅來源
條友黎黎去去都係嗰三篤屁仲想學人做假膠
點解唔唔可以?其實係一樣
好撚多為反而反唔通佢叫開心樂園餐你真係會開心啲?
呢個年代已經唔同咗
食junk food食得最多嘅係窮人
想要xo,巧得意
變成傷心樂園餐
梗係有意義啦
英國啲政策同民生仆撚晒街
大人都唔撚開心 細路自然都會感受到

根本垃圾英國就係想借呢單嘢講
成個國家都有幾唔開心 呢個事實

英語世界會睇《遊戲王》既應該糸一般小朋友
UK: Sky One, Nickelodeon, ITV1 (CITV)
US: The WB (Kids' WB), Cartoon Network, Fox (4Kids TV), The CW (The CW4Kids/Toonzai
/Vortexx), Nicktoons

華語世界會睇《遊戲王》既應該糸叛逆 / 唔糸一般小朋友
香港 亞洲電視本港台
臺灣 華視、三立都會台、八大綜合台、東森幼幼台、超級電視台
理論上係但實際上好多人都唔係
如果有得揀重溫某啲時光
一定係最風光嗰陣
或者陪到最多屋企人(包括仔女)嗰陣
而唔係做細路畀人指指點點嗰陣
所以最好方法 : 咪撚生仔
咁又唔係咁講
D人話dllm唔通真係dllm咩?
都係一個問題
搵工仲難過申請福利
表達下情緒都左膠? 左係邊到
呢啲叫情緒教育,學習正確地發洩自己情緒改善精神健康,關左膠咩事
叫你可以唔開心,唔係叫你只能夠唔開心呀傻閪 而家有人叫你唔可以開心咩?你係咪on9
呢期個開心樂園餐幾開心

不開心就不開心 也別勉強的慰問
但求隨著我的心 灑脫地尊重我的傷感
別要 不開心便找開心 去避過我的良心
消化憂鬱後 才令我拾回自信心
咁多人討論,證明佢成功左
多餘

我唔知人地點諗

但係我細個食 happy meal 就係一心要拎舊玩具架姐

從來無嘥時間諗你咩做人唔一定要時刻開心

到我識諗呢 d 野嘅時候我一早無再食 happy meal
其實細路都一樣有被逼屈住屈住嘅感受
有咩錯
學習面對自己既情緒,其實幾好
有咩問題?
鬼唔知香港咁多痴線佬

學習肯定自己嘅情緒 。

華人家長教仔,教個小朋友否認自己情緒或者Gaslight 個細路無唔開心以滿足自己完美家長形象嘅大有人在 。

如果呢連個套餐話到俾細路知你係可以有唔同嘅情緒,而個細路突然明白老竇老母個啲「你冇唔開心」「喊咩喊」係閪嘢嚟,就算只係一個細路明白,都功德圓滿 。
而家太多政治正確既傻鳩
assume 人人都有唔開心有傷痛咁
你話自己好ok 冇問題 佢地覺得唔ok 你係逃避

試過做義工 無啦啦要圍圈圈講自己有咩唔ok
同埋原生家庭有咩唔開心 或最近唔順利要講出黎療愈
有個社工帶住成班人
跟住d 人bilibala 話自己點慘

我話我冇喎 佢地話唔應該強顏歡笑 要面對情緒
好似話自己好ok 先係錯

我忍唔住話其實世上真係有人好似我咁家庭美滿順風順水
唔係個個破碎家庭悲慘人生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞