英國開心樂園餐不再開心 鼓勵小朋友說出真正心聲

181 回覆
657 Like 26 Dislike
其實家下啲happy meal個盒已經印滿哂啲sponsor既圖/廣告,根本都唔會留意到有冇個咀
正確地表達情緒係對日後好有幫助
呢啲係好多層面嘅心理問題,有助訓練自信同自我肯定
華人係唔多buy呢套
佢哋buy唔開心唔可以哭鬧,咩都要吞落肚,開心亦唔可以表現出嚟,唔好比人覺得你囂張
訓練社畜係要咁
個個都勁大脾氣又燥底,因為除咗發脾氣已經唔識點樣表達自己而且只係敢喺最親嘅人面前發,屈下屈下變埋做憤青憤老
一個玩幾日嘅campaign有鬼人留意咩 多啲宣傳係好事
其實唔單止情緒,性別性向都係
當小朋友長大後,會明白gender同性傾向其實唔一定得兩個選項,根本無法單憑出生時既性器官去為社會法律背書
與其勉強順從出生性別,學懂如何面對自己嘅真實性別性向自我認同更重要
it's ok to be lgbtq
原來呢度好撚多左膠
鬼唔撚知it is ok to be not ok or sad呀,但係大部份小朋友嗰個年紀就係人生最開心嗰個時間,俾吓佢哋開心吓都唔得嘅。你大人要sad就sad撚飽佢, leave the kids alone
隻公仔放係亞洲肯定爆紅
咁尻肉酸都推得出黎
肯定會有好多人獵奇咁儲
咁開心係咪一種情緒呀?
不如4歲開始淨係教佢哋生離死別呀,貪嗔癡怨好冇
咁鼓勵小朋友勇於面對自己既性別認同同性向又有咩問題
唔明點解連登班右膠咁都有位入人
傷心失落園餐
「其實每次得到開心樂園餐的低質玩具我也不開心。」
左膠又矯枉過正
餐入面有淋曬嘅薯條同麥樂雞,加埋個散左嘅漢堡包
提醒番d人依個世界冇咁美好
竟然糸
亞視卡通
新加坡有出過
嚟知點解呢個crossover主要都係歐洲區
喺亞洲星馬都出完啦

PC狗唔算似酸啦
呢條假右膠黎 扮右膠俾人屌 其實係左膠黎
童年最容易開心既時間,
班撚屌左膠唔係叫佢地諗下唔開心,
就係諗下變性,
左膠全部死絕啦
混淆視聽
依家先睇inside out
將童年 / 青春期對性的既疑惑放大

再水D𡃁囝𡃁妹打荷尓蒙變怪物
有冇horny meal

就咁印落去布甸狗同企鵝幾靚
薯條淋晒就要即場屌人老母
記得要發洩 唔好收收埋埋

我覺得角色造型係靚
但變咗豆袋形公仔就唔夾
例如啲披風同龍翼變晒平面

但會挑剔嘅應該都唔係小朋友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞