副校長表示涉事13歲女學生非常文靜,並非情緒激動,施襲後「好冷靜企咗喺度」

303 回覆
189 Like 10 Dislike
又得

家長都要外判責任

阿蛇,我個仔唔聽話姐

佢由細到大都唔係果款人
雖然佢今次 {斬人,恰其他學生,偷野}係嚴重左啲,但佢心地唔壞

你就幫我呢個唔識教既老母,教下佢 勤力讀書,重新做人,聽教聽話。

第日考入Oxbridge
我同你講句多謝丫
有冇女權可以解釋下
國際大刀會呢個名唔係浪得虛名
欺凌事件,除衫扯頭髮拳打腳踢圍毆,仲有各種排斥,有幾多真係浮上水面,心靈上既打擊仲勁過你肉體上既打擊,大個咗有陰影果啲事小,但好多都頂唔順自殺,果啲咪真正嚴重囉,仲要事後杯人果啲係零懲罰,你覺得邊樣大鑊啲
精神折磨 排斥 杯葛 欺凌

不如比人用刀斬
白卡妹
成人同啲中學生兩個世界黎,仲要佢先中二,俾盡咪12-13歲,仲要係平時文靜既學生,點同呀
學校不溜好多黑暗嘢,而且愈來愈多同嚴重
老師針對學生,老師鹹濕學生,學生欺凌學生...
又專登鏟唱反調
有個男同學 想bully我
即刻同佢開拖 再撩佢隻揪
之後佢唔敢再搞我
都係欺善怕惡
加上bully 人個的人好要面
你同佢隻揪 同年紀唔會一面倒咁輸
佢要贏都會好狼狽
圍毆另計 所以撩佢單挑係面對bully的好選擇
一撩單挑 全班起哄 佢都冇得縮
睇到寫稿佬對大眾風向影響幾大未?
報道有一半都係重複講個女仔有幾文靜有幾乖有幾聽勸
連最出名仇女嘅連登仔都一窩蜂當個女學生先係受害者,被迫反抗咁
你係嗰班嘅學生?知道斬人者同被斬者有恩怨過節?
依家連人地斬人嘅動機係有意識報復,定還是精神失常無差別襲擊都未查清楚喎,你咁快就一口咬定被斬者份人好打有限?
仲有3年就廿年
13歲做到呢d真係勁
樓上夠一堆話條女白卡啦
我給你一個說法
其實你仲危險,一睇就知諗嘢唔正常
老師疑似叫雞先要炒啫,女學生斬人學連登仔話齋梗係要查下先好jump to conclusion啦
入女童院練下再講啦
即係有人屈條女係白卡,你就應該屈返條仔人品唔好?
Bully唔好忍,要即刻諗對策

https://www.youtube.com/watch?v=TfgQUIWUeTk
卡那西~~
仲有大把

校長 校董 科主任 欺凌 老師

你同教育局反映問題,最後交比涉事學校自己處理

即係無處理過

反映出重點係 上報機制係廢,無好既獎罰機制斷絕問題根源
https://youtu.be/iCpUbPDUfak?si=_k-ofY7GDzHLPU0I

被欺凌既學生 通常都好難搵到解決方法
搵父母搞大件事 驚動教育局一定係最好

而老師,最多都係辭職唔撈
但你唔會改變到教育職場風氣係咁敗壞

權力大果啲一定係逍遙法外/選擇性失明
禮樂崩壞,最重要識自保,自己未救到,唔好唸救人 咁偉大
你同連登仔講30cm 好大枝?
乜宜家啲教畜要Cheap到開咁多個AC做打手咁折墮架咩Cheap撚過隻狗咁多分身你自己慢慢玩飽佢啦,最緊要長命百歲,百病纏身呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞