副校長表示涉事13歲女學生非常文靜,並非情緒激動,施襲後「好冷靜企咗喺度」

303 回覆
189 Like 10 Dislike
童年回憶
邊度仲有得睇
Karen 出嚟講嘢未
又係女人
學生妹會帶定把30cm嘅刀返學校,

係咩原因
Lulumanlulu當年分手都冇斬人
衰13拉
應該類似啦,如果普通食咗應該冇嘢,唔係強姦,就係中出即飛仲周圍唱
可能喺女童院復課

原文網址: 屯門中學傷人案|女生持刀襲擊男同學被控傷人罪 今日上午提堂 | 香港01 https://www.hk01.com/article/1020435?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral
女權當道,男人預咗俾人斬
Band3都知咩料
多數欺凌
唔知點解諗起軍雞
夠鐘食藥啦社會loser
我冇話邊邊唔啱wo
依家浮上面既淨係條女斬人,咁我係咪要針住條女黎插呀?如果條女先係最大受害人呢?咪又炒車
同埋我只係講條仔好打極有限,但我冇話佢做過啲乜野傷天害理既事,我點樣含血噴人點樣謀殺佢人格。同埋咁多人唔斬斬你,你覺得係隨機事件?隔兩排人wo,如果係隨機就梗係斬就近果個啦,使行咁遠去搵你?
所以我先會話條仔有野,唔係人地無啦啦會走去搞你?
同連登仔講呢啲嘥氣啦
斬牛朗個做左KOL?

請問有冇Youtube link?
證明間學校啲人覺得條仔係抵死
日在校園
冷靜既人,計劃左要做,就要做,唔會因為果日心情好而收手
‘’迫到一個平時文靜既人斬你,俾人斬果個好打極有限‘’ 你呢句咪含血噴緊畀人斬嗰個囉。

如果真係隨機事件,距離遠近只係其中一個行兇者可能會用嘅準則,但並非必然。假設行兇者當刻因疾病/藥物出現精神錯亂/幻覺/幻聽,咁佢尋找施襲目標就未必係根據距離,視乎佢當時腦入面經歷緊乜同諗緊乜㗎咋。
建議政府緊急修例 教師作為專業人士 有責任預防及制止事件 理應為悲劇負上刑責
智障
係既話屈佢強姦已經夠報復,而家害埋自己
又係女人
有時真係好人都激到一黎就殺人
你連屈個男仔做過啲咩都冇就人格謀殺莫須有
你話條仔好打極有限咪話緊佢唔啱囉屌你老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞