Reddit有用戶質疑刺客信條新作為何不用日本人,被永久禁言

249 回覆
590 Like 14 Dislike

刺客信條: Shadow推出由彌助及原創女忍做主角既作品,故事以日本安土桃山時代做背景,有網民於PS5 Subreddit質問點解亞裔唔可以做男主角時

就被Reddit Permanently banned
呢個就係左膠既真面目,「眾生皆平等,但有些人更平等」,日本武士歷史都被左膠演繹成「我們的武士」(蘇聯音樂奏起)

更不論史實上,彌助從來都冇正式成為武士,只係織田信長貪好玩,覺得佢膚色體格特別,而放響身邊做帶刀侍衛。 (日本武士階級點都會有姓、苗字,彌助係冇既,你對比三浦按針就知)
問句問題都ban
CLS
左膠=世界毒瘤
亞裔係歐美唔撚係少數族裔?
正常人都走哂去X
Reddit得返左膠
睇嚟個Mod係Nigga
左膠眼中
黑人先係人
其他
白人根本唔想扮演asian male
其實唔奇 大把Moderator都勁撚獨裁
不過都只係唔畀喺PS5 呢個subreddit發言啫
Reddit有大量打手佔據Moderator位置
一講衰嘢即ban 所以其實reddit係一個大型圍爐現場黎
好似鄉土咁
reddit班友一向都係咁

點扮
有幾個sub 根本係同一堆mod

最撚離譜,我係試過比一個我完全冇入過去的sub ban撚左
因為黑人垃圾囉
發展左咁多年都係一堆死窮鬼

亞洲人靠自己由死窮鬼變到中產呢D無光環既故事左膠最憎
左癌
第一,呢D叫黑人+LGBTQ優先,而唔係平等。

第二,亞裔喺美國更弱勢,唔止白人,連黑人都歧視亞裔,但從來冇人為亞裔出過聲。

一句講哂,成班雙標仔。
是撚但啦 最多咪唔玩正版 3dm大法
幾時搞埋 ALM 啊
亞洲人都要平權啊
亞裔
特別係中日韓印,在北美算係好成功既少數族裔
收入大致上高於白人

對追求結果平等既左派來講
不但唔需要幫
更危害「白人迫害少數」既論述
其實好視乎subreddit
正如你上Sino只會100%唱好中國 批評會ban
我諗制作人係睇到呢份文獻先覺得佢係武士

《家忠日記》也記載著當信長完成甲州征伐後經過家康領地時, 彌助隨侍於側, 並且確定彌助是領有俸祿的正式武士, 而非單純的奉公人 (類似家僕的存在)
搞清楚一件事
有俸祿唔一定係武士
真正武士會有姓,彌助冇,你當佢只係高級過啲足輕
有人講過呀
All Live Matters
然後班左膠屌佢地囉
美國啲亞裔仲幫手屌添,BLM成班黑人同路人
但係尚氣劉思慕都成日為亞裔叫春
近年都廢事煩好少唔買正版
依隻真係令人想專登玩3dm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞