真係唔明公務員有咩好吹奏?我甚至覺得佢地好慘

322 回覆
297 Like 496 Dislike
D空缺咪係前線狗屎位囉
食環勁多呀,foreman做唔做呀,日日俾村民屌鳩公廁成地屎,指住你屌,搵2皮
連登不嬲都係拎aco max pt 或者 eo,engineer 級黎講架啦
政府只有hea工,一入就max

又唔見佢地拎食環foreman,康文AA3黎講
仲有aa3 大把位 快d去報
6天工作,輪班早夜 仲唔去做
事實上有好多大學生連ACO 都做唔到
呢個講法我都聽唔少,真唔真?
咁講法啲人去到個閪位,即刻擺爛咪屈機?
做緊個班打撚哂飛機話輸頭贏尾
講到好撚有遠見咁喎
Pro grade , discipline officer grade 好搵姐

其他start 比其他工高小小,但係冇花紅,冇13,14個月糧果啲又唔計

連登仔一係就魚旦論,一係就aco 都不如,一係就個個50K dse30分starting
所以默許卸膊?
上晝籌派完就要下晝一點返嚟再攞
aco個skill test都足以kill走一半大學生
有d部門有log架
美其名engergy saving睇人無熄機+mon實際唔知啦
咩工都有咁嘅人
你唔係第一日出來做呀
好撚癲
全部up得呢啲懷疑未出過嚟做野
以為自己一grad就可以30k
點樣擺爛先,啲中低級位 唔撚做野咪俾上面屌
考慮整返張
我一直都覺得 公務員要跟番國家既薪酬福利制度先會有歸屬感同係愛國既表現, 有國先有家,如果我係公務員 係絕對會接受
係國家唔跟大城市發展
全國上下人工跟香港, 澳門咪好囉
國營企業賺嘅錢用黎出糧
全國所有低層文員都兩萬起薪
專業人士8-11萬
共同富裕咪幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞