支持的士 嚴正執法

303 回覆
479 Like 3 Dislike
支持,增加政府收入,幫助弱勢社群
宜家考撚完的士牌要上堂
把口就話要改善服務
實際上啲堂係教啲人點樣做隻仆街dc9
公民責任
圖中有幾多部係中資牌子車輛?
咪call uber taxi囉,做咩要益班白牌狗
大力支持
就係Uber taxi都唔撚接order
咁作為普通人梗係支持願意接order嘅「白牌車」
rather than唔撚憂做嘅dc9啦
抄多啲dc9牌可摸耳退多啲稅
其實你地都幾無聊
大家都係搵食姐
香港依然有好多有禮貌同埋敬業既的士司機
如果輪到你靠揸車搵食
你會有咩感受?
要有車牌 和 留電話要求跟進
做得好 平時都費時搞鳩啲的士,呀屌你老尾學人搞鳩Uber, 而家真係要見疑即報
咁點解dc9放蛇捉Uber
Uber唔撚係搵食
而且好多人最需要的士嗰陣連的士都call唔撚到 要call Uber先得喎
要求佢提供警員編號 報案保編號

並且記錄返佢講嗰句嘢

咁佢就會做㗎啦
放蛇行動負責人係創紀車行 Patrick 啲的士通常泊
毓華里近燈柱E1143
蒲崗村道近燈柱AA7566
鳳禮道近燈柱AA7462
見到可以打999或附近警署投訴
電子報案中心都得 記得唔好虛報 見到先好報
https://www1.erc.police.gov.hk/cmiserc/EGIS-HK-Web_NEW_UI/ereport_details;jsessionid=7KAC5qzVGi44FobZZeLx-Ve5m27oR4KXv8tM5veG.node2?report=ILGL_PARK&fontSize=100&vTimeoutReminder=3300000&vTimeoutVal=3600000&vTimeoutReminderVal=300000
唔使的 打電話嘅話你同佢講冇指定車牌
不過現場見到好多的士 你電話留唔留都得
其實呢兩條柒頭都幾無聊
大家都係搵食姐
香港依然有好多有禮貌同埋敬業既Uber司機
如果輪到你靠Uber搵食
你會有咩感受?
幾粒老鼠屎 整臭成行

同埋我本人都受過唔少的士佬氣

你揾唔到錢 唔係我錯 可以叫車主減車租 揾客出氣
佢有機會 唔做 或者話架車走左
凌晨報 啲的士一定唔會走
佢哋等朝早五點交更
call唔到的士係因為你地慣左call八五折
叫正價唔肯要… …
多人call uber既時候
uber都係有加乘 都係貴啲 你地都肯搭
正價的士就唔肯
我既重點係香港依然有好多好既的士司機
呢單新聞既的士佬只係個別例子
沒有一個DC9是磨菇的
大家都係支持執法啫
相入面啲司機隨時要停牌扣車
的士佬食牛肉乾都係$320
已經好大對比啦
有冇睇新聞
新聞話警方最後冇控告uber司機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞