[有片] 的士商會搵人扮乘客放蛇坐uber,再報警拉鳩個uber司機

501 回覆
888 Like 50 Dislike
呢啲冇得定義,冇事就冇事,到俾人捉咗有咩同個官講,睇吓個官信唔信佢個背囊係貨物囉。最大機會係一句得埋嚟:做乜鳩唔搭巴士?條連登狗當堂嚇到瀨屎
全民放蛇搞返dc9
冇人咪引入外勞囉
諗唔到邊個旅遊國家係冇得用Uber grab呢啲
又話要吸引旅客 同一時間打擊Uber 真係on9
如果你普通市民 證明到無犯罪意圖
唔係真係諗住買私煙 係想舉報
一樣無事

你咪試吓囉,同警察講你諗住放蛇咋,唔係想買

「根據《應課稅品條例》,任何人若處理、管有、售賣或購買私煙即屬違法,一經定罪,最高可被判罰款一百萬元及監禁兩年。」

睇吓你會唔會冇事
馬交冇uber 好耐
屌你叫完雞比錢之前再去報警話自己係舉報
樓主pin
DC9 駁頒獎
係香港 你叫雞無犯法架
你唔比錢 報警
想問佢可以點?

第二 呢D叫拎著數 唔係諗住舉報人做雞
佢根本唔洗叫完雞 先報警
叫雞前已經可以趣警啦

的士狗識唔識法律㗎? 自己報警執法有撚用咩?
但佢已經用app叫左uber
係香港用app叫uber 犯法架咩
dc9正式宣戰啦
佢享用左uber服務上左車去到目的地喎
差佬: 仆街dc9, 又要啊蛇OT 開file阻住收工....
係香港 uber理論上全部係義載架wor
佢一收錢 佢就犯法啦

正如的士要按錶收費一樣
佢話500 先去
你應承佐
你去到目的地 講要跟返錶收 佢可以點??
戴定頭盔我都係聽返嚟,唔知真定假!因為由搜証到上法庭,平均一個case 要成一百萬,差佬都要做靚盤數俾審計處,呢啲的士狗case吃力不討好,所以資源調配唔會成日做囉! 你班的士狗冇生意牌價跌,關我撚事咩又擺阿Sir上枱! 仲有政府公墓員藍屍都坐Uber ,你話揸Uber全部喺黃絲就趕絕你!
有片|拍片男搭的士機場去博覽館 的士司機:知唔知我排咗兩個鐘
https://lih.kg/3698226

Uber 司機應該善意地去支持佢地,幫佢地增加收入
垃圾dc9係咪想日日俾人放蛇
八折的 告得
換班拒載 告得
唔過海 告得
唔找零頭 告得
加50/100先載 告得
成個車頭都係電話 告得
為何國家有滴滴 香港冇?
你開住cam上 佢一拒載你就即刻話

你中左架喇
所以澳門搭車難嘅問題一直冇解決過
只係少咗黑的咁解
問鋪頭攞一個,其餘留返俾執紙皮呀婆
咁警係有特權,dc9 有人權咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞