裝修黑名單個list水蛇春咁長

190 回覆
321 Like 7 Dislike
早兩年新屋入伙想整d 入牆櫃
入到hei design
佢話唔得,要全爆整先借夾架wo
唔係左一忽右一忽唔好睇
跟住我即刻走左
我搵過迦南搬屋幾次
啲師傅粗聲粗氣啲
但執同搬嘢超細心
第13間係咪
咪即係全港裝修佬名單
眼殘
我都係次次搬屋都搵佢地
唔同師傅搬嘢好小心,仲主動幫我加保護
之後都會再搵佢地

所以呢個list似私怨list多啲
除咗ikea我諗唔到邊間係白名單
咁都講得出
梗係咪幫趁
我想講,啲師傅係唔會用真功夫同你做

最好就慳工序快收錢,

如果你用建築地盤嗰套眼光去睇,你會覺得佢哋偷工減料

好多時佢應承咗佢嘅嘢,更加係虛應

叫落批蕩網落紙帶果D,通常都唔多睬你
依條友我記得佢都係做裝修然後專唱衰其他同行
ST 都存疑,衰左咩?
見Group又唔係搵到, 只係搵到上一兩年之前有兩三個人話跟得差,同貴
好彩冇用到

咁你最後洗咗幾多錢
迦遖搬屋都係裝修公司?
自己去中伏group search,大把
佢自己啲片好似馬騮戲咁,差唔多條條片都捉到自己啲衰嘢
On9都極點
仲有呢間嘢啲師傅做唔長,長期換師傅
想唔中伏都難

通常係有人出post,有圖有真相,佢先會落個list
我記得佢都有讚過某啲行家
香港真係冇間裝修係得
通常有人讚都會有人走出黎話打手嫁啦
7. 美森家具, 有朋友用過中晒伏
全屋傢俬15個到。

因為我好介意黑氣,所以一開始要求用焗漆面(唔會有黑氣)。落咗訂之後,stay living 間黑店同我講,環保問題,大陸工廠生產唔到焗漆傢俬。

咁唯有轉做夾板啦,sales保證唔會好似佢寫字樓同showroom啲傢俬咁有黑氣,嗰陣又趕住入伙,我就戇居到信撚咗

我懷疑佢一開始已經知道做唔到焗漆傢俬,呃我落訂
點解唔用生態板呢???

stay living 間黑店有兩個價錢,我揀咗夾板。

我上面講錯咗。冇得揀「焗漆」飾面,所以我揀咗「防火板」飾面,佢保證話新嘅防火板唔會有黑氣。

根本係間黑店合作嘅工廠做飾面垃圾,揀實木都係一樣。收$3000/ 尺嘅錢,交$1000/ 尺嘅貨(可能俾多咗㖭)。
小編is watching you
咁咁多問題最後你點解決?
https://www.instagram.com/arch_design_ltd

有消息指,
一般裝修佬會犯既錯, 佢都無犯, 櫃體既電會駁好, 會監工, 唔會IG DELETE 回覆, 唔會唔覆機
搵過其他師傅,傢俬裝得差(地台凹凸不平,櫃桶歪歪斜斜,彈弓彈力不一),除非拆咗重新裝過,否則冇得搞。

黑氣係防火板接合位爆裂形成,我將條坑用油漆油返白佢,冇咁礙眼囉。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞