[月經] iOS集中討論區 (254) 鈦想Ai你

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
有無諗過係air 得60hz所以寫野唔跟手
掃左2下air 11,頂唔撚順個60 Hz mon

有無人知邊度仲有M2 pro 11買
其實電腦都係咁lag,只不過電腦少啲呢啲成個畫面轉頁嘅效果所以唔明顯
我m4 13同m1 11拍埋一齊都係黃好多
乜都熄晒
macbook真係好少變慢
睇完巴打您確認唔關M4事,我就把心一橫試咗一招,卒之解決到個問題。
就係喺safari setting㩒clear history and website data
外國拆機發現左ipad pro m4 256gb 同512gb 為左bandwidth塞左12gb ram係入面
不過比apple 閹左4gb ram走
我有部m3 mba
60hz用落唔覺特別慢

但iPad air 60hz明顯特別慢
損人利己 正仆街
你搞到我 變到唔想買
睇真啲先買都應該嘅
唔係咁搞笑呀嘛 咁擺喺嗰度做咩
其實iPhone 同 IPad 都係咁,但認真Mac 機/其他電腦Mon都唔會feel 到咁lag
就好似iOS 個low power mode 在pro 機上都唔明點解會咁lag 好似連60hz 都唔足咁
咁撚on9,計錯數?
純粹用嚟分級用

Btw即係下次m4 MacBook有機會12GB ram起跳
應該同之前在Mac 個邊討論既差唔多,Apple 唔再買4GB DRAM 轉咗買6GB DRAM , 但理論上bandwidth 應該都唔會差咁遠
Cook:
low power mode係60hz嘅promotion
所以真係俾唔足
開reference mode試下?
有冇人 15promax 接type c 外置ssd無反應(sandisk 2TB),ssd插電腦冇問題,幾個月前試過呢隻ssd接電話係用到,電話插其他usb手指都OK的,唔知係咪升左17.5用唔到
當年A12同A12Z
將本來閹左既一個GPU core A12Z開返
會唔會係iPhone既電推唔郁個drive
其實有機會開番,因為照道理Tim cook 衣條算死草唔會突然又轉DRAM , 佢9成一買就買勁大堆同會計到盡條數
黃mode 真心lag 撚到hihi
本身用緊M2 12.9” iPad Pro,想換m4 11”,之前12.9個芒靚啲先換,而家換返細機會唔會冇呢個必要?
平時用apple pencil多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞