[月經] iOS集中討論區 (254) 鈦想Ai你

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
但依個kb來講
係少有既 我真心覺得副廠 優勢過原廠「好多」既產品
可能無背光燈?
Logitech有
Logi主要係輸質感
上次喺Apple被個天才提醒我一點都幾hit到我,就係Logi保養係跟Logi,得一年。而我部M4有Apple Care,個Magic Keyboard兩年內有乜事拎返落Apple處理,方便好多。
係喎Touchpad area 又大d,另一缺點可能係要多10幾cm深度先放到keyboard係張枱到
我最後簡左logi 主要真係好多時係要坼開來用
當pad用 睇片咁

我都唔明點解magic kb 唔整埋個case比人
iPad本身自己唔企身…
有取捨啦 另外logi個個角度多好多

賣平一半 官方認可既副廠
雖然我無買,不過logi個keyboard真係物有所值。
Apple認可得其實多一重implication,就係功能上嘅compatibility會比其他副廠優勝。
官方配件唔一定完美
按個人情景去買已經係理由
冇必要為咗撐product A,就去踩底B

櫃桶搵返支momax電容筆
可以用喺所有iPad,甚至iPhone(撇除有冇需要)
純粹開會寫筆記好夠用
跨平台兼容性大過官方
但我都可以買多支apple pencil㗎
更新17.5之後一上九巴/有九巴行過就會斷藍牙
喺車入面仲要連唔返
一落車架車行遠咗就自動連接返
有冇人有同樣情況
咁巴士總站咪長斷
屌佢老味,17.5之後入唔撚到咪錶,好燥
有,藍牙會自動消失

最後要重新裝過OS先搞掂
今日又無乜嘢
係唔係OTA升級?
我用電腦重新裝過OS, 就冇斷過
教育優惠walkin都有,記得帶證就得
點解窮左咁多
17.5 重災區
咁撚煩
但諗番我今日又真係無搭過九巴
無計,試過reset network 都唔得

* 用AirPods pro 2 聽歌,無端端斷線仲以為個AirPods 壞,然後打開setting,見到個藍牙不斷消失同出現(仲要係冇規律)
冇得做量地師

隻Logi唔夠一年已經有可以用到咁
Magic KB我諗你全網搵都搵唔到一隻殘到呢個程度
點解甩哂色
哇,多謝師兄訊,咁睇黎如有入手magic keyboard,就只好屋企又係佢,出街又係佢。

如果買多隻,就用成$3000買套….
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞