[一次過兩首新歌!] 林峯討論區(8) 繼續支持九龍城寨同家族榮耀之繼承者

1001 回覆
11 Like 10 Dislike
佢呢一幕好好笑
部分認同啦我都覺得佢上次神探大戰冇乜特別 但啲歌tvb式我就唔buy喇明明以前試過咁多唔同style嘅歌
神探大戰我都覺得普普通通 反而P風暴仲好啲歌tvb式根本係因為啲人嚟嚟去去都係聽佢啲劇集歌

佢個角色係唔夠舖排突然大暴走 P風暴反而一開場已經係奸角 同埋就算係劇集歌又點好聽就得架啦 反正做完其他類型嘅歌個feeback係比人笑膠歌
Cls Btw新劇唔知係個鏡頭定化妝問題搞到佢有啲老態咁
神探大戰應該係因為cut得太多先搞到咁 搞到一忽忽希望神探2會好好多

其實我到而家都唔明劇集歌有咩問題啲人一聽到係劇集歌好似起晒鋼咁 都係嗰句劇集歌唔係歌?
佢早一兩年真係特別殘 最近呢排已經算係好返啲
最難頂係啲後期配音 不過班人係咁奇怪好似跟咗903嗰套咁ban 9劇集歌 明明劇集歌都可以好好聽甚至因為電視晚晚有得聽更加多人識同中意
諗起啲魯振順同毛澤東look
其實魯振順嗰次根本係角度問題但係毛澤東嗰次真係呢 真係髮型問題不過推斷嗰次應該係專登留返長啲頭髮 先整到而家啲髮型
因為印象中毛澤東髮型之後冇耐就已經拍家族榮耀
都明嘅好多明星拍嘢都要咁 但其實可唔可以casual啲帶翻頂帽
劇裡面個髮型我麻麻 早幾日記者會好睇好多
咁又係戴返頂帽真係好啲 even就算上次上cc應該都要戴帽
都係嗰句 佢有陰真係差好遠謝票場幾日都唔同feel
只可以講佢唔啱露太多額頭出嚟
Exactly
可能關佢著西裝事 但嗰陣上勁歌著hoodie其實真係應該帶帽
Exact7ly 舊年去中環ifc嗰次佢又係放翻pat陰落嚟好睇好多 連我阿媽都話個樣好sharp醒
好似以前咁樣咪得
係咪佢上次剃光頭拍劇嗰陣

我自己鐘意呢個look多啲
https://youtu.be/Fw0p0j-48Tg?si=Vt3S0_MLi8s6lB3h
係咪佢上次剃光頭拍劇嗰陣

我自己鐘意呢個look多啲
https://youtu.be/Fw0p0j-48Tg?si=Vt3S0_MLi8s6lB3h

你呢個look即係類似峯情無限濕完身之後咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞