[一次過兩首新歌!] 林峯討論區(8) 繼續支持九龍城寨同家族榮耀之繼承者

1001 回覆
11 Like 10 Dislike
琴日原本離好遠
但個保安臨開場放左我地入去 近好多
同埋threads search佢個名先知原來都好多00後幼稚園果陣已經鍾意佢
個個都話佢好nice把聲好好聽
我都見到 好多都話好似嗰個fans咁上吓細個嗰陣鐘意佢 老屎忽嘅我嗰陣已經小六中一
之前個個都反 無啦啦多咗咁多人話細細個就鍾意佢最憎呢啲跟風撚
雖然係好事
香港人係咁犯賤架喇 不過可能關年齡層事嘅 以前踩佢嗰班應該多數係80後或者90頭?
咁又係 高登嗰班應該唔關00後嗰班事
其實佢真係靚仔咩…真心唔識欣賞 佢黑咗睇落仲老過林峯

https://www.threads.net/@kawaixxi_/post/C7tyXT0yAP-
高登班老屎忽多數鐘意單春 其他男歌手就比佢哋踩 就算係周董古sir軒仔呢啲level都試過 更何況林峯 最好笑有一班就係過咗咁多年先發覺林峯幾好然後跟風吹奏 呢啲就真係最撚垃圾
班妹豬審美觀唔同我哋 我哋唔會識欣賞
啱呀 嗰班真係好肉酸
問心信一個角色比起佢之前二月廿九或者張國榮係討好咗 但真係吹得太大好撚煩 演技上肯定古天樂同林峯屌打佢啦 靚仔呢家嘢就係都吹捧古天樂先啦龍卷風咁型 陳洛軍個鮑魚刷頭我係fans都唔會吹奏係靚仔嘅
個角色係唔差 但係我唔明點解吹捧得咁誇張都唔知係咪一開頭已經有pr做勢 基本上一個月前套戲上嗰陣每一個影評都係喺度吹捧佢跟住就陸陸續續啲人覺得又話佢靚仔又盛就係吹到咁大我先覺得有啲反感 而家個情況同鏡其實冇乜分別
有班kol/youtuber成日要懶係改朝換代吹奏新人呀嘛 其實同樂壇嗰邊一樣 同鏡冇乜分別係因為有唔少鏡粉近排跟風追佢(見到班傻閪話咩出軌變劉太cls) 所以咪又係做翻佢哋平時啲弱智盲目追星行為
遺憾美個英文譯名唔同咗嘅
愛在三千的宇宙都係
其實我鐘意依家呢兩個譯名多過原本嗰個
我覺得佢應該係直接google translate 不過仲好過本身官方譯名
特別遺憾美同Deepest Love根本完全唔同意思
still three thousand of us都係
你哋係threads有得曬碟好葡萄以前細個嗰陣冇得買
起碼都仲有個three thousand係關事
可以去cd鋪或者上網搵吓買翻嚟儲嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞