[一次過兩首新歌!] 林峯討論區(8) 繼續支持九龍城寨同家族榮耀之繼承者

1001 回覆
11 Like 10 Dislike
咁我又唔知純粹咁啱見到
學tg grp嘅人話齋呢套人情戲嚟 不過真係唔好再拍劇住除非個劇本有翻當年嘅水準
平日日頭真係難啲聚到人 同埋又唔係好似鏡狗啲一係師奶一係𡃁妹學生咁得閒追活動
不過講真呢套劇16集-20頭嗰幾集都算係唔太差 係去到20尾開始暴走
其實佢點樣先可以接返以前啲劇本嘅質素
唔好話使徒1嘅level,淨係談情說案level我都收貨
頭段林峯啲戲份太少 本身以為佢就算唔喺邱家都會好似溏心風暴咁多啲同阿佘嘅感情戲 點知真係閒角嚟
其實最錯就係竟然冇將佢個角色放入丘家應該要講到佢其實先係姓丘然後入去爭嘢
同埋佢而家拍親啲劇都冇乜邊幕深刻
以前幾乎每套劇都有一幕好深刻
eg. happy sir同阿pat喺後巷講點解吸毒 & prof king飛去外地搵犀利妹箍煲喊到七彩
呢幾幕而家都仲好記得
可能係成個行業青黃不接所以啲劇本差晒
呢個真
原本我都以為佢先係繼承者
點知乜都唔係
我以為起碼阿佘會請佢入邱氏幫手 不過咁樣嘅話陳瀅個角色就冇撚用
一係呢啲合拍劇已經唔使諗 跟住嗰啲全部茄喱啡都唔係香港人其實已經好影響觀感
口味呢個point無可否認係真
但係印象中內地觀眾都好似唔鍾意呢啲合拍劇
我最初一開頭真係有諗過唔通佢先係真正唯一男孫結果..
今次多馬拉人諗住好啲
點知都係無分別
仲要老豆細妹都死埋…個角色真心慘..
結果大家諗多咗
咁樣嘅話佢咪冇得同阿佘一齊 不過依家都係
我未睇到咁後
唔鹹唔淡嘅廣東話+勁多都係配音
Sorry以為你睇晒
配音真係勁出戲
最出戲係佢大馬街景扮香港
大台冇錢唔會請得郁呢班人一齊拍 最多真係買翻嚟播
笑死不能同意太多

《家族榮耀之繼承者》 佘詩曼/林峯/羅嘉良/羅子溢 (3)
https://lih.kg/CpjNuvX
#709 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞