信報: 何伯若買年金,足夠「風流快活」,可免「人財兩空」。

174 回覆
16 Like 115 Dislike
on9 agent
美債減咩息
你買既時候咪寫明coupon rate
不變架
弱智,40萬1年,要11年後先breakeven,何伯已經近90歲,真是識計數。
上面條友話3大scam
唔係講緊何伯買
佢無需要用舊錢就係既
年金收入計入息
點過長生津

物業逆按同保單逆按就唔計
美債自由買賣架
屌你係咪on9
要錢咪賣
年金有冇咁靈活
同埋減息既話債價係升
死Agent
好心你學下金融知識先
屌你 咪就係咪撚買年金囉
得年金買咩
A你老母gent咩 一見到唔屌保險就agent

你次過all in就係既
佢本身揸住4球幾,拎咩綜援
仲有,你以為政府醫院醫癌症嗰啲唔使錢呀?google 下要使幾多
仲要政府醫院平均輪91個月,依家仲越黎越多人老,唔買醫保嗰個低能嘅

保險公司乜野係scam 呢
最簡單嘅分法,佣高嘅野就係scam
所以無agent 想齋同你做醫保,一定想你搭份saving,美其名以後用份saving 去供醫保

退稅年金都廢廢地,政府整出黎俾保險公司賺錢咁
但政府按證公司自己出嘅香港年金就唔錯
唔好撈亂私人(保險公司)同公家(按證公司係政府通過外匯基金持有)
何太:我屌你老母咩 我要450萬呀!
3萬一個月連手上隻錶都買唔撚到啦!
都咁撚老,有450萬唔要,去拎每月三萬有幾多年命,拎到幾多次都係問題
講緊佢呢家啊
On9
拎4球幾 7張野
邊間肯受佢醫保
講得出自願醫保係scam都幾癲下
連年金都謀住何伯個四百五十萬何太又多個對手啦
你第一個reply 直接講
年金
自願醫保
強積金
香港3大scam

你on9 定我on9
係你表達能力低
叫個七張阿伯去買美債
仲scam過年金
咁不如直接洗舊錢,仲買乜春年金,班基金佬真係水人落搭
考慮邀請「何伯」夥拍藝人李龍基擔任「香港年金」代言人,相信有助更多市民了解年金產品,有機會造福長者退休生活。

代言完更加唔想買啦
一買就知何太走唔走
真係on99 先會買年金。俾450萬人,但每個月得番3萬4洗
回報好低。 如果你後生少少可能得2-3%
命都冇埋
女人保證最低5.6%
男人仲要再高啲,最低6.1%
你邊度得出2-3%

你班友係咪撈亂保險公司啲19年金同政府嘅香港年金?
呢舊錢就咁擺銀行定期當4厘息都18萬一年 慳慳哋都夠使啦 仲水人買啲濕9嘢
睇嚟何伯啲錢註定係要俾人呃
陷家玲咁都搵到位入賣保險
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞