英國買樓中介疑穿櫃桶底 逃往杜拜避風頭 逾百港人中招 苦主:打著港人幫港人幌子呃錢

207 回覆
90 Like 6 Dislike
藍狗最鍾意偷扼拐騙
有能力買9個單位,點會無錢請大律師
任職補習社導師的Josie表示,自己在2020年起透過該地產代理公司,於曼城中產地區先後購入9個物業

咁有錢?
佢係買啲平嘢
7間先5球港紙

咁當然 唔係人人都拎到幾球spare money 出嚟玩嘅
仲以為道屋
成日覺得呢啲片好伏
啲agent間間屋都讚到好好咁
走晒佬 睇落都幾難追得返
如果被呃嘅人每人夾10萬,一千萬,可享受以下套餐
服侍佢上下三代,將佢啲仔女送去KK園進修
佢本人就捉佢做暗網男主角,每日出條虐待佢嘅片,包365條片,至於佢老婆當然係要享受人間快樂,大戰數十個黑人,都係包365條片,如果有女都享有同待遇
咁仁慈啲送佢老豆老母去見佛祖

香港人/亞洲人普遍狼性唔夠,係最好呃,唔會真係買起條友

成班都係死藍絲,大部分都係仲係住喺香港不過係英國買幾層樓,想食BNO水賺錢。
冇人可憐
有錢藍絲
真, 我係加拿大受中國人同印度人關照仲多過香港人,香港人利字行頭
鬼係
中國人成日水鳩中國人 尤其班留學生
只要唔啱聽,就係臭閪支那
「一去到做番老本行揾仲多」
追post啦,藍友嚟
[注意] 英國藍地產, youtuber, 商鋪 - 唔好比錢佢地賺
https://lih.kg/guzNnT
#1 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

令你失望,藍屍嚟
呢個真係商業奇才
做地產代理,淨係每個月租金抽10%水,再得閒做下物業買賣
掛個香港人招牌出嚟專做香港人生意都已經可以成世打跛腳唔使憂
咁嘅business model都可以玩得爆,真係唔簡單
apartment 百幾萬一個,香港賣間大少少都夠
“我真係好撚鐘意香港”
香港人鐘意香港啲水魚 因為易呃
其實大約4年前中國某個蛋殼公寓(租屋平台)爆煲也是類似原因

https://www.bbc.com/zhongwen/trad/chinese-news-55271783
蛋殼破裂:萬千中國年輕人為何一夜之間「無家可歸」

不過英國這個事件有機會一開始就有意裝陷阱騙人

果然不熟不食
收撚咗皮呀畜牲弱智
兄弟爬金山 各有各劏
正仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞