英國買樓中介疑穿櫃桶底 逃往杜拜避風頭 逾百港人中招 苦主:打著港人幫港人幌子呃錢

207 回覆
90 Like 6 Dislike
珍惜生命 遠離香港人
香港人幫香港人香港加油
唔使扯開話題
點解巴勒斯坦同恐怖分子就逐個逐個計?
香港人就係咁,懶,成日想外判曬啲嘢畀人做自己乜都唔付出
呢間野食裝修判頭3成佣
點止收租咁簡單
大麻屋好似仲同個客講間屋租唔出
吹到中國人唔會呃中國人
仲世界第一強國

人哋無做幾十年好耐
笑話嚟啫 内裏仲係小支支DNA

英國佬本嚟已經幫手做公民教育改變咗好多 但一去到錢都係信唔過
香港人唔會做衰嘢flow chart圖.jpg
3年前已經講左
[注意] 英國藍地產, youtuber, 商鋪 - 唔好比錢佢地賺
https://lih.kg/guzNoT
身在英國,洗撚搵這些代理買樓,我直接踩上去showroom 睇完先買,不知幾過癮
中國人同香港人咪同一個種
好似開黃補習社食黃人家長條水
啲人又喺海外又買咁撚多間通常都係一筆過
但你睇好似嗰個Joise
話5球港紙就買咗7間 平均一間£70k
然後佢計每間收£1k租代理食£100
得出代理一個月收£80k

£70k 屋月租£1k
一係就Joise 吹大
一係就代理吹大佢信十足

根本成個局就係鋪到回報好很高先咁多人入局
唔走偏正正路路生意邊有咁易做
明明講緊香港人呃香港人,邊個扯開話題
哎唷你啲臭閪蚑那幫香港呢句,你老母習近平呢
平時啲人講巴勒斯坦人美國示威
你夠講在英香港人啦 死左膠
你扯開話題就得?
香港人淨喺識投訴
係咪都係講緊示威啊?
如果你都想類比巴勒斯坦人呃鳩巴勒斯坦人同香港人呃鳩香港人既,
麻煩貼新聞出黎,唔好係度憑空鳩up,好難討論
密歇根大學畢業禮期間有示威者高叫反戰口號
https://lih.kg/kLajhT
#6 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

平時討論人種 你就話哈馬斯同巴勒斯坦要逐個分
依家有啲香港人呃人,你就當所有人都係呃人?
移英撚值得擁有
係囉,嗰個post咪都係類比緊示威囉

但呢度講緊呃人
你想類比其他國家呃人既事歡迎貼上黎
正如上面都有人類比中國人出國會唔會呃中國人咁
你明唔明
所以去到外國最好咩人都唔好信做好Google search要起吓中介背景唔難

中得招都係懶同蠢
咁你哎呀老竇彭麗媛呢臭閪蚑那賤蛆
哎唷你班臭閪蚑那幫香港呢句,你老母習近平呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞