特朗普承諾:上台後立即推翻拜登「環保政策」 包括取消發展電動車!

190 回覆
206 Like 28 Dislike
其實 一般厘民如我 要點先可以感受到5G 嘅速度?
不如問下apple 同google有乜產品或服務真係要5G
你是自己想出來,想像到,定是自學的?

要比較生產的話概念上可以計佢一架車個咩from the cradle to the grave的energy consumption

唔知有無學者計過

計用電同油耗是比較使用周期

不過最近好似有個排名,最”環保”的車唔係電車,是混能車

不過算啦,政府或者廣告播咩D人就會信咩
你指 #78 個表?

Green Score 最高嘅產品係 PHEV ,但最高分嘅產品係 PHEV ,唔等於 PHEV 技術一般嚟講最高分。列表中第 2、3、4、5 都係 EV ,高過第 6 位嘅 PHEV

佢個Green Score是點計?

淨計使用咁緊係電車“環保”

計埋成個生產同廢棄的成本就唔一定啦

另外一定要講啦,唔揸私家車就最環保
- 佢個Green Score是點計?

唔知,我懶,冇查

- 計埋成個生產同廢棄的成本就唔一定

完全同意
咁咪啱囉
連登賊不嬲親共
未必,因為其他公司做唔住執笠
傳統車廠又放棄電動車線
Tesla 又獨大,升
中東 唔會買大陸電車
非洲 無條件玩電車

歐洲,澳洲封大陸電車
美國就完全唔俾進口

咁剩返幾多國家買?
小小凸區EV真理教徒不願面對
身體誠實去日本自駕遊又係揀返ICE
回收循環再造有排未實現到,咪計住。
而家都重係運緊啲舊電池去非洲揾啲空礦坑塞入去埋左佢。
人地個市場一向都開放架啵
反而係你無鳩up啵
無政策無資助無稅務優惠兼玩唔到一帶一路個套半內循環大大真係會很放咁大舊外匯岀去搞?
呢點我好有保留
咁你反抗支那未?
咁你有無反抗支那?
咁你有無反抗支那先?無嘅你有閪資格叫人做
tesla 車黎既咩
根本無民主背後都係資本操控,民主呢2個字用黎呃傻仔姐,你會唔會比啲賤民生蕃真係用票選?
萬一佢真係上台啲油股點算
美國人本身都唔係咁鐘意渣電車
講真又唔係騙局既,地球既氣侯從來都唔係恆定不變

只係所謂既碳排放連牛放既屁都比唔上,
而人類現今科技做得個少少野,
為左所謂既既環保做埋D原始反智行為,
最後係咩都改變唔到,何必呢
西岸大班白左同中產亞裔移民好鍾意
一向都係搵水同揾水魚既名目
其實環保撚執柒左佢啦
社會都達唔到一致共識
攪到d政策變黎變去
比一開始咩都唔做仲浪費左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞