[LoL]英雄聯盟 S14比賽討論區(1525)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
全圖飛以前都幾多ON9 PLAY 因為含住條飛埋去打柒人,都幾癲一隻SUP做到呢件事

含當然最勁啦
隻力架真係賤種英
原來Jeesun係大過Bang
大姐姐 真識食
諗起 有態壽司拎Vayne 教訓 黑鬼果次
加埋亞菲 zeri佢就可以代表哂成隻game meta

出埋啲戇鳩英 以前剪刀妹又係戇鳩鳩
其實我唔明點解要屌宙斯TF
上路坦打坦又鬥食兵 咁不如玩TF scale 仲好
2秒控場變左對面焗住要買水星鞋 ad 要帶淨化 招大又勁可以睇晒位置 令T1打團唔會被人後入
第一場有個團戰2張金牌就搞到kalista 打都冇打就死左
同埋呢2場TF 都係被counter 先睇落好似好廢咁
算唔算有進步 T1第一次贏BO5 Game 4+5
https://twitter.com/suez0131_/status/1788950806642999802
係唔換線既情況下阿麻,G2 絕對可以拎隻黑鬼再換線整爆你隻TF

人地拎YAUSO 6LVCOMBO食 要驚,唔輸太多壓唔爆就 團戰好難玩
G3 ONER又柒DIVE 唔EQ閃埋佢
我當對面未練換線戰術所以唔換,但另外5隊都試過換
你咁樣簡隻TF出黎,我拎唔COUNTER PICK 犽宿都可以拎TANK換線啦

邊有理由咁BP阿
話說有冇人覺得 一樣係換線
但係g2第5場啲換線有趣好多
阿Bin 名言 : 對面一直換線就是逃避對線 不敢正面面對我們的對線
G5普通營運局個陣佢地下路嬴太多,下路永遠推晒條線先有空間咁樣走上去 拎齊蟲+上路塔皮+好似殺埋ZEUS
換線上路冇野做去遊走 TF 1lv有金牌暈算勁
依家T1 最大件事係勁老狀態 同PLAYOFF 第1局打HLE咁
雖然後面G45 回春,但G123 打線狀態差得好恐怖

其他腦衝位易執好多,例如ONER G5 食完BARON衝入去自殺個D ON9位
G2 Game5換線撚到T1臭晒
blitz招加速幾時可以冇減速debuff
藉口:隻手
其實都唔算狀態差 係faker唔識玩龍王 我諗所有人見到佢頂住波兵飛出去Q 個刻都知佢死硬 嗰個位邊有可能殺到啊 沙皇打tris 佢不嬲被人單殺開 上次呢個對局單殺就係bdd
岩岩認真睇返果波faker秒hans
放大啲個mon睇原來hans招cleanse係cd緊爭幾秒cd完左右
真係屌又屌唔得哂佢
果波根本係牙老太勁
本身個個都應該望緊ksante r到zac咁遠果個位
但牙老先放真眼再r入去eqw再短r補傷害再閃走
真係好撚極限play
呢波係快到牙老放完reqw之後guma同keria先反應過黎行返轉頭打左邊
本身佢兩個趕緊去ksante個位
1LV勁又點,例如 琴日個場BIN 隻VAYNE 夠射左中路兩箭,走埋落下路拎FIRST BLOOD

但個陣佢都重繼續左成5-6分鐘 露宿者係全地圖走黎走去,4LV打LV 廿兵打0兵..
G1可以算係caps勁掛
ta liyah 同asol就差到好得人驚
又計好哂summs
一場論唔講佢識唔識玩 chovy打FNC龍王0/3/X 就即刻打營運 但G3 T1可能陣容問題係撚咁搵機會想打

Taliyah嗰場就T1老問題成日發癲 只係喺廢老身上大家放大 上年JDG G2隻沙皇都好醜 之後carry翻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞