17移英港人罷工被即炒 爆英國職場疑歧視港人行為

351 回覆
156 Like 64 Dislike
移民得英國都手揸一千幾百萬,打份工過下日晨啫咁上心做乜

香港無工會?

自由之子一到店,所有喝酒的人便都看着他笑,有的叫道,「自由之子,你考A Level又衰左呀?」他不回答,自言自語說,「距離下次考試仲有半年空白期,去旅行、陸運會又會唔會晒時間呢?」便語無倫次。其他會員又故意的高聲嚷道,「你一定又唔敢去Interview啦!」自由之子睜大眼睛說,「你怎麼這樣憑空汚人清白……」「什麼清白?我前天親眼見你企係間Band5聖若瑟英文中學門前唔敢行入去,被其他學生指住嚟笑。」自由之子便漲紅了臉,額上的青筋條條綻出,強辯道,「各路港蝗咁鍾意批鬥Band 5中學,家陣歡迎各位一齊批鬥。」接連便是難懂的話,什麼「臭閪蚑那賤蛆」,什麼「你老襟區諾軒呢?」之類,引得衆人都鬨笑起來,店內外充滿了快活的空氣。

你地臭閪蚑那慣咗無視工會喎
柒到 又成condom
有工聯會 你加入左未
大公報喜歡這個題目
留名睇人講 香港人最鍾意歧視香港人
企係工人對面既工賊會係工會呀臭閪蚑那賤蛆

又唔夠人講
而家英國工會有企係班臭閪港蝗果邊?
點解其他移英手足唔搞大三罷支持佢地
冇人話英國冇問題,只係香港更有問題
咩都二元簡化就最有撚病
咁你哎呀老竇海港長官呢臭閪蚑那賤蛆
典型你地臭閪蚑那工會,企係工人對面
好心去到外國就乖乖哋啦唔好搞事
臭閪蚑那賤蛆睇唔到#112呀,人地仲有普選既市議員
黃絲係要去英國攪事既
大陸工人勇過你條傻閪十萬倍啦屌你老母
真 我試過返左半日 做哂啲野 下午叫我走 出半日人工 我屌出黎 車錢都蝕埋
人地有普選市議員幫,香港呢臭閪蚑那賤蛆
其實香港全職同外判都有分別
犯左法咪入去坐囉 天經地義
又破壞咗你哎呀老竇鄧炳強呀

保安局:反駁隊有需要繼續運作 屬維護國安工作不會公開開支
https://lih.kg/3676441
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞