17移英港人罷工被即炒 爆英國職場疑歧視港人行為

351 回覆
156 Like 64 Dislike
成堆五毛如獲至寶
邊間agent公司,個agent係香港人?
人哋請你係覺得你係中國人奴性高,當自己白人玩罷工當然即炒
唔係專業人士就咪以為去第二度就有位俾你上啦
長工邊會俾你香港人做呀 係agent工 part time工先益你 所以你唔係頂層 或賣樓 真係唔好嚟英國
人地長工心諗
咪搞事啦
其實成個畫面都幾搞笑
好似香港炒散咁
你做酒店侍應 或者貨倉執倉炒散
你又唔係個到員工
擺咩工
你唔做咪唔好返來囉
罷工都等上司批
去人哋地方攪攪陣同班大陸哩一鳩樣
長工代表口吻似香港人
成堆china man
係d餐館到捧下餐
做下外賣仔
按摩店幫d鬼 dup下骨咪算囉
真係當自己係英國人
有17 個傻鳩一齊做埋同一間公司都唔易
BNO visa唔係工作簽咗。工簽要工司簽先可以續簽,BNO 唔駛,基本上同英國人無乜分別。

睇工種,我個行都有叫我入工會,不過入會要比會費,成百磅個月,所以無入。罷工權係工會野黎,無工會個人罷係擴工。無入會工會罷,你唔返工都係擴工,追究上黎工會唔會 back up你,因為你唔係會員。如果工會爭取到啲乜嘢你又未必有份。
其實唔係歧視香港人
係歧視派遣工
你香港做炒散待遇一樣唔可能同長工睇齊
豬頭骨正常都係射比d炒散去做
比個長工裝彈弓?
17個agent工自己走去罷工?

只能說一句, 自求多福啦
柒頭皮,唔好為咗次次要走出嚟講你呢句臭閪支那,就亂咁回應先得㗎

人哋而家外國咪就係有工會,你要罷工咪攞正牌罷工,不過要跟程序

咁自由之子你企邊邊呀
以為外國罷工都同你講人權
咁香港俾搞工會未呀臭閪蚑那賤蛆
個長工肯定係cctoy啲冷氣軍師,煽動班傻鳩搞事,出咗事就割蓆,手joke變condom
無咩罷工經驗 一去外國就出事
真 如果唔係你鍾意翻就翻 唔翻就唔翻 咁邊個肯出錢做老細
其實外國仲玩程序過香港
香港果套work 就得啦既apporach 好多時都唔岩用
又一隻連登榮譽白種狗
衝出嚟幫主人洗地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞