有冇脫離傳銷嘅過來人/身邊人分享下

319 回覆
9 Like 3 Dislike
洗腦課程真係好勁
好勁啊 ..

我朋友2021年做到而家..不過可能撈得唔係好掂 見佢傳銷之餘做翻老本行..

親戚就做咗20年以上 收入時正常時低..
間中都要啲仔女幫手找卡數
三年都未醒 真係無得救
拉上補下都唔知有冇一萬一個月 點夠洗
唔一定 識有老師護士做 本身pt 之後ft添
聽佢地講入面有退休定辭職警司
我都出席過幾次佢哋嘅活動
Tbh 好似有好多知識份子都做緊
但大部分都係D懶有自信 以為自己係老闆 好似好talkative嘅人係到鳩up
到底佢哋知唔知被人呃緊定係呃緊人?
受騙的那個比騙徒更混帳
點解咁多年都冇皇管
係唔係被人呃嗰啲都知道比人呃,所以繼續做落去
搵下一條水魚填翻自己買貨條數?
左手交右手 正路無收入
退休同辭職警司就唔使靠主要呢度搵食,如果本身真係冇錢嘅年輕人都唔會賺到錢嗰啲人只係本身有錢去做呢件事去氹人落疊食人血饅頭,做傳銷死全家唔該,真係好撚乞人憎
點會唔知呃緊人,自己呃埋自己
嗰陣有大學生戶口得$3000上到去,佢哋仲讕係好話幫你俾住先,最後個大學生俾咗千$1500佢哋真係好撚仆街,本身唔講都冇嘢一講起我就覺得好嬲
真 真係咁講
仲有係直銷唔係傳銷 仲知道產品來源 好可靠
明明上網一search就係成日出事嘅product
仲有一句 話係會員價幫朋友買嘢 自己賺差價 唔係呃人
我屌......我friend 都中撚咗招,而家唔知點救佢好......
前幾日俾個friend拉咗落去全部聽晒......
你有冇心動想加入
我哋都係同路人你friend幾時中
佢哋入到去已經比班人打定針 瘋狂洗腦
一聽到MLM
根本就係被迫!1500都呃條友可以分到幾多錢佣?
我估係半年前,最近幾個月先搵我......
我朋友都係半年,但佢加入一個月之後就搵我
佢係咁搵人做佢下線唔知有幾多人中咗佢伏
你心水清
我反而想知,佢地d支票係真定假??張張都十幾萬,又影埋張身份證。
係YT一搵
我已經搵咗好資料出黎
一講話嗰班人係騙子,我朋友反應好大。
真亦假時假亦真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞