有冇脫離傳銷嘅過來人/身邊人分享下

319 回覆
9 Like 3 Dislike
送錢比人洗 何必呢
唔係我 我想救個朋出嚟
唔想佢繼續沉落去
咩朋友 有幾好朋友 井多少少
一個知己 曾經喺我人生低潮扶持過我亦都幫助過我好多
可惜早幾個月佢不幸墮入陷阱
放棄啦當無左個朋友你唔放棄佢佢遲啲就當你水魚㗎啦
見你有心,認真分享少少

1. 關心同了解動機
2. 提醒愛佢嘅人唔希望佢咁做

1. 比較其他傳銷公司規模 (Nuskin, Amway)
2. 投資嘅産品同金額必須由小及大

1. 深入理性分析傭金分配
2. 清楚肯定比佢知上線食80%,人吃人

1. 做傳銷無朋友,我哋好快唔會係朋友
2. 話晒佢屋企人知

點醒我嘅係一句說話
你係咪想未揾到羊牯之前,自己成為羊牯
佢而家喺旺角bastion到做
唔想打工先會入去做,明明一個仙都冇仲要扮好好搵真係好好笑見過班友仔認清冇錢,死死氣去做返保險同地產
🤣可能前ace個位,一入office全部係台,人夾人開單。

就係唔見佢發達 睇佢山窮水盡咁樣
佢喺嗰間公司差唔多半年
以前有試過兩次中過呢啲伏
去到見工先知係傳銷 無野搞咪了解下
入去flirt下女 同睇吓佢哋點樣自high
將呢啲垃圾工包裝到咩增值自己同幫人
望到成班on99圍爐喺度打飛機就想笑
最尾去玩咗個零禮拜就辭職唔做了
無能力創業嘅人先會中傳銷局
果到做果班人,9成都充大頭
下下係到講將來講夢想,令你覺得而家辛苦唔緊要,將來就會有
其實就個個都充大頭充到窮到西咁,唔返仲有錢剩,一返仲窮過唔返,懶係返公司就好似有做野咁,實情係人工仲低過最低工資

佢唔試唔死心嫁啦,你同佢講啦,比個時限自己,三個月啦,三個月都唔得就唔好晒時間啦,三個月出去返份pt都賺萬幾兩萬,無就死心啦
投入咗幾多金錢啊?
一蚊雞都冇跌過
幾勁喎 係咪旺角嗰間?
Amway
我朋友 Bastion
無得救架啦
通知所有common fd/識佢既人佢中招
唔好借錢比佢

入左去仲慘過做賭仔 腦都比人洗埋

你有心既就周不時問下銀行戶口仲有幾多錢
雖然佢都係會昆你話好搭水
珍 洗腦洗到成個人唔同咗
我同佢講嗰班人全部都係呃人 你千祈唔好借錢
佢就會話翻我轉頭 你又唔了解公司運作 浮係識上網睇
又係亮碧思嗰堆嘢嚟
冇得幫..而加間所謂公司就係佢嘅信仰

1)佢而加自豪緊自己係老闆..創業中..
2)佢賣嘅產品/服務係幫緊人..益緊人..
3)你話佢傳銷呃人 佢話翻你道聽途說
4)佢叫你一齊做 你拒絕 佢會話你留喺自己個舒適圈 唔夠膽嘗試創業 打死一世工

(以上係我接觸嘅傳銷人嘅真實講法
Exact7ly

但我朋友都應該知道要違背良心先可以繼續做落去
唔知佢幾時先可以醒
佢哋唔覺得違背緊良心㗎 做生意係明買明賣 同埋幫到人喎

叫你俾10萬買健康產品= 幫你得到健康!
叫你俾10萬買紅酒洋酒=幫你提升生活品味!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞