《九龍城寨》原來日本武指谷垣建治咁勁揪

184 回覆
537 Like 17 Dislike
肉酸到你
日本講親成龍就會提起醉拳同蛇形,例如鳥山明,究竟呢2套當時有幾紅?
你有無睇架
袁和平都好似係成家班d人黎
落葉夫人睇reddit根本冇人屌,明明大把人讚佢係喺連登先見人屌,又話佢唔靚又乜乜柒柒咁,我自己都get唔到佢點樣冇演技法,所以拗嚟都冇用
全個日本影圈咁多人,俾你一句話所有後生嘅係垃圾咁偏激
唔算啦八爺自己袁家班啦
你計拍醉拳個陣都唔算話邊個跟邊個啦
sorry,落葉夫人d戲我真係接受唔到
咁希望日本呢啲後生演員有一日上到國際舞台
笑成龍都係因為佢講錯野, 用替身又扮唔用替身, 仲有連幕後花絮都係假je
無人話佢動作喜劇做得差ge
咁呢樣係真嘅,你而家就算去到非洲同啲力架講係香港人,佢都係即刻講Jackie chan
仲有個鬼婆超勁
有幾廢老
乜日本係個重視動作片嘅國家咩?
如果係嘅話,點解佢要專登一個人越洋嚟香港學師先?

學完之後,佢9成時間仲係做香港片武指

換個角度問你,日本一年有幾多套動作片?
我話日本動作片唔掂,就係講超越港產,都係韓,泰片先,有咩講錯?
吓?是枝裕和自己講

https://ol.mingpao.com/ldy/showbiz/news/20220610/1654798616553/《孩子轉運站》韓國開畫票房稱冠-是枝裕和批日本影壇脫節

再者,樓豬講嘅動作電影,日本的確係落後wo不如你答我,日本一年有幾多套動作電影?
大內貴仁有套high&low d動作又係好撚正
在製作上,日本電影已跟時代脫節,我們(日本人)必須改善,否則新一代日本電影人,難以繼續在日本拍戲。我在法國及韓國開工,深深感受到這種迫切性,例如日本工時太長,韓國規定工人每周只准工作52小時,法國人每天工作8小時,日本卻沒有類似條例,我們也沒有工會。我覺得為工作人員提供舒適的工作環境,這是我的責任。

你真係連閱讀理解都有問題
定係你覺得工作者權益就可以代表哂你口中嘅電影發展
姐係我哋工時改4小時 我哋香港電影發展冠絕全球?
再者呢個po係講動作戲 你就9唔搭8講其他
日本電影發展不嬲落後,香港電影停滯咗十幾年

所以你依句係淨係講動作片?講清楚好啲喎

同埋唔使quote old news嘅佢自己讚完韓國咁又點,咪又係返日本拍嗰套怪物仲好睇仲出到國際

佢講嘅係日本拍攝模式落後同你句電影發展不嬲落後有咩關係?知唔知咩叫電影發展
嗰套主要係靠導演坂本浩一,佢當功夫片咁拍,仲有網劇Ultra Galaxy Fight都係搵佢
西倉天王
浪客
好多幕都好型
珍。

相比之下,即使國貨城有跳舞底,做風雲d 動作都好老尷,成撚日定格擺pose, 冇放大到佢優點
好嬲好嬲
還原到漫畫招式之餘,又令人覺得唔係純中二病,有少少現實性
有啲角度好似李麗珍
睇埋落去啦叻唔切笑撚死人咩
首先我哋一直講緊動作片,無論我抑或係樓豬

再講,電影行業嘅權益點解唔重要?原來做電影嘅人冇人權嘅?血汗工廠會拍到好野?

呢個咪就係日本呢廿年嚟嘅問題囉不思進取,連近年唯一出到國際嘅大導都認,唔明你個傻閪兜乜

‘另外,年輕人視拍戲為嗜好,雖然這樣想並非壞事,但難言持續性。韓國電影界已模仿美國進行改革,日本明顯落後於韓國。’
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞