《九龍城寨》原來日本武指谷垣建治咁勁揪

184 回覆
537 Like 17 Dislike
扮到好似
咁又未必,始終日本戲 d節奏係怪怪地 就算動作指導幾勁,都做唔到個隻張力
日本人學吓演戲先啦
兒登仔 成龍必反 明明谷坦建治 都係受成龍啟發 兒登仔不敢面對
劍心啲動作真係好撚好睇
一開始以為翻拍動漫多數伏
點知咁好睇
還原到劍心飛天御劍流派個感覺
Tony: kenji !!!
其實呢套戲係唔係向港漫”致敬“?
本來一套好哋哋劇情片, 武打場面拍到公仔書咁, 差D未出九陽神功同電光毒龍鑽。
成套戲都好港漫。
剩係可以將福山雅治導到變成絕頂高手, 就知道kenji真係好撚勁
福山雅治仲要0動作經驗
但其實係調轉。1950/60年代黑澤明D武士片所有香港導演都抄,可以話沒有日本武士片就沒有香港武俠和功夫片
Bradley Allan真係勁, 佢D腳仲快過盧惠光
不過可惜過左身, 如果唔係西片佢應該繼續包辦曬所有動作導演
直頭漫畫改篇你話呢
廢老口吻,聽到都鄧講嗰個尷尬,你自己覺唔覺想打冷震?
吓, 我唔知係漫畫改編。
淨係覺得如果D打鬥唔咁港漫, 其實更好。
役所廣司學到拎埋康城影帝
咁早香左
日本老一輩果d做戲係好,其剩係垃圾
你睇幕府就知
Shogun邊個演技唔好?全世界個個都讚,你眼光咁獨特
下村勇二
甄家班時期作品:《修羅雪姬》(2001)、《鬼武者3》(2003)、《導火線》(2007)、《西遊記之大鬧天宮》(2014)。

大內貴仁
甄家班時期作品:《導火線》(2007,任替身)、《十月圍城》(2009,任替身)、《武俠》(2011,任替身)、《特殊身份》(2013,任替身)、《大師兄》(2018,任武指)、《肥龍過江》(2019,任動作導演)。
谷垣健治
甄家班時期作品:《戰狼傳說》(1996)、《殺殺人、跳跳舞》(1997)、《新唐山大兄》(1998)、《星月童話》(1999)、《代號:美洲獅》(1999)、《修羅雪姬》(2001)、《刀鋒戰士2》(2002)、《鬼武者》(2003)、《千機變》(2003)、《殺破狼》(2005)、《風暴剋星》(2006)、《龍虎門》(2006)、《導火線》(2007)、《十月圍城》(2009)、《精武風雲·陳真》(2010)、《關雲長》(2011)、《武俠》(2011)、《特殊身份》(2013)、《西遊記之大鬧天宮》(2014)、《冰封:重生之門》(2014)、《一個人的武林》(2014)、《大師兄》(2018)、《肥龍過江》(2019)
咪得真田廣之同淺野忠信呢啲老一輩嘅好
澤井杏奈唔算日本本土演員
其他人chok 住聲講嘢叫有演技??(尤其落𦳑夫人)
果2個仔每一句說話個身體一定要郁一郁都叫演技好??
全世界都讚係Disney+個廣告嚟㗎
班人真係精神錯亂
又話好彩冇跟成龍 但人地跟另一個連燈地底泥甄子丹
又話香港動作片遲早俾人超越 踩得香港最勁既又係連燈
劉俊謙好撚鳩嫁
之前去台灣d訪問都好好笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞