肝病權威黎青龍不小心駕駛罪成罰款 上訴指案發時先駛出讓線取得道路優先權 法官押後裁決

213 回覆
72 Like 6 Dislike
私家車駛出讓線,取得道路優先權
道路優先權係講緊劃線上界定邊啲車有優先權,唔係講緊你架車出咗去就有優先權
佢自己講過,如果要做月球醫生就唔會教書,將畢生所學傳俾新一代接班人。
事實證明左,規矩係有錢人定
佢依個級數要搞學術又要留係香港
一係港大一係中大
每年港大醫科佢都有份教
呢樣嘢其實道路者使用守則寫得好清楚,建議醫生可以去再考過筆試
你連肥乜都唔知
如果平時司機上訴,一早比官屌撚死左
如果隊出嚟先就係優先咁個個揸架Tesla都可以無視大路
你係咪153黎嫁

打官司有得打和嫁咩
都應該唔係好關律政事呢啲case唔和解就一定要上庭
好明顯係對家想claim錢點知遇到青龍
老不唔係私人告
無得和解
依幾十年hku mbbs
個個都係佢學生…
仲要人品好…
落機鋪嗰陣擺低俾佢
係講緊最初撞到個時
警察一定會問你地和唔和解,唔和解先開file,之後先有告老不個一步
我個friend同對方都和解
照告晒兩個
咁唔好彩正常啲警察都會覺得煩唔開file

所以話而家痴撚線

我直頭覺得係為咗刷定罪率
告呢d頂盡3分+2000
9成人都認罪算
好波啦
黎青龍呢啲真精英
好心啲庸材法律界人士就咪撚搞咁多野啦
每月過一次數個行政成本仲高,梗係一次過俾 $120 十年
個排名點黎 我唔識 可以講解下嗎?
我只係上佢有掛名既page睇個簡介 同睇返佢所謂既成就。不過唔理top 3定3%我都覺得好勁既。不過唔係好覺得要神化咁解。
即係黎生出左個頭,正線岩岩先見到黎生就篤油。
讓線原意係佢個優先權低過正線,但離遠無車咁讓線都要出架,跟住正線走埋黎又要縮返入去讓佢?
有幾多個GP做到月球醫生?
一般診所做Group GP得10-18萬
自己開檔扣曬燈油火蠟人工開支,唔排除有20-30萬
但講到月球甚至星球就起碼係SP/醫美做d case 大lump-sum 先得
你就真係Siu4

為自己爭取公義何罪之有
ibanker做到爆肝機率大定文員仔做到爆肝機率大d?
有錢人唔做到爆肝,煙酒應酬都已經傷肝啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞