肝病權威黎青龍不小心駕駛罪成罰款 上訴指案發時先駛出讓線取得道路優先權 法官押後裁決

213 回覆
72 Like 6 Dislike
啲死賤種成日讓線伸個龜頭出黎
讓左正線先有幾難
自私撚人格問題
21歲讀完MBBS
勁到
擇善固執 係難得嘅品行
https://www.youtube.com/watch?v=EWpXGCqM4Xg
依條片勁好睇
好多建議都好正
支持佢上訴
我fd 試過U turn
轉向嗰陣個cam 影到對面線70 米都無車
70 米打之後係彎位睇唔到
三手軚中途被撞
個官都判佢輸
總結佢係參與臨床試用,而唔係開發隻藥。當然有試用數據對醫人用藥有好大幫助。但唔係神仙。都係藥廠開發,佢試用。好似遊戲廠開發隻藥,佢係封測玩家,係幾勁既。但唔係神仙。

港唔港大,感覺係掛多個名。當然佢同時教人同分享都幫到好多人。唔好講到搵錢係原罪,有時有病起黎既野,已經唔係錢唔錢。
佢職員證條頸帶都係Pokemon
咁撚大粒醫生肯去ha睇專科症
算係咁啦
肯去私家掛名顧問 間唔中番去坐下 月薪都屌打ha睇症啦
我啱啱都問
條路行緊幾多
話人要人地減速就係錯既話
但佢本身超速又啱唔啱先
講到咁大陣仗做乜
裁判署上訴一定係去cfi架啦
其實大把
好多人仲in person慳錢添
點解會撞到車側, 而唔係車尾?
佢無合理解釋, 根本唔係正確一方
吓, 佢唔收錢教喎
唔有錢做到?
你先係會俾人肥鳩硬,咁嘅距離唔出車塞響路口,考官立即話你無正常判斷能力
未必,教車師傅話過要計埋車速,如果對方係慢行你照出讓線唔一定肥
呢個case對方可能超速就另計啦
如果對方都冇減速,正確嚟講兩駕車都係不小心駕駛
一齊告埋
你有錢咪有機會試下囉
你有優先權唔代表對方犯錯你要炒落去
即係被告出路口車速太慢,加上被告聲稱對方超速12公里,喺呢所謂57米安全距離之間,對方車輛以時速62公里向前行緊,都唔足以煞停車輛避免碰撞。

係咪咁撚樣

最近啫,早十年未到退休年齡都有港大人工收
但都係個句,教書係醫學界嚟講通常唔係有錢個堆
其實好多,你去司法機構個網用「不小心駕駛」search judgments睇下就知
佢上年出錢贊助香港個去日本打世界賽
佢家姐余黎青萍,成家人都有返咁上下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞