法軍參戰!法國外籍軍團公開上前線馳援烏克蘭 俄炸哈爾科夫訓練場洩憤

138 回覆
59 Like 4 Dislike
俄羅斯攻陷左幾座城鎮之後就不停咁吹就自己每日推左幾多公里,事實上過去半年佢哋推進嘅成果喺地圖上幾乎細到睇唔到,嗰幾座城鎮亦都一早已經炸到爛晒兼且冇乜戰略價值
咁烏克蘭2023放埋片話要夏天反攻反成點?
一樣都係失敗,整條戰線自從赫爾松反攻之後已經冇大變化
而家真係睇到底邊個會先唔夠人同彈
而家嘅情況一定係烏克蘭唔夠先 俄羅斯嘅戰時軍工業生產線已經成型 除非歐洲都進入戰爭狀態 否則佢哋嘅軍工生產力一定唔夠俄羅斯

法國今次係幫北約試水溫 為往後派兵鋪路 亦都代表歐美已經意識到單靠軍援係贏唔到
咁有冇消滅對方??
每次都係小規模行動, 派一隊人去打兩野 跟住收兵

同俄烏呢類 全面戰爭根本無得比
你講左個重點
法軍 既軍事行動每次都係小規模行動
派幾百人去打兩野跟住收兵, 其實無任何得獲

俄烏家陣係講緊 雙方出動幾十萬大軍 既全面戰爭
每場戰役都起碼幾萬兵力 vs 幾萬兵力

法軍係非州 打黑鬼果D 經驗根本用唔上

之前有個美軍退役遊騎兵 加入外國志願軍去烏克蘭幫手, 佢都話同自己以前打仗既情況唔同
以前佢係阿富汗參戰, 對住班 裝備落後既塔利班可以叫火力支援, 打順風局
家陣係烏克蘭打仗, 俄軍 火力好猛, 經常狂開炮 炸過來, 搞到自己完全無能力還擊
以前 華格納就係囉
練陸軍打海戰?厲害
有成個黑海喎,可以負責黑海沿岸防衛同登陸作戰
阿爾蓋達當然消滅唔到法軍
韓戰後西方都無打過大型絞肉機既戰役,就算係美軍越戰後都未試過打55波既戰爭,全部都係玩特種部隊斬首/飽和空襲之後地面掃蕩剩餘兵力/優勢兵力佔領對付零星遊擊騷擾,連個似樣啲既對手都無西方國家個個身嬌肉貴傷亡大d都頂唔住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞