法軍參戰!法國外籍軍團公開上前線馳援烏克蘭 俄炸哈爾科夫訓練場洩憤

138 回覆
59 Like 4 Dislike
德軍推蘇
你話咩可觀吖
「陸軍黎講就快俾波蘭超越」
越條毛咩
btw
南泡d野你都信
K9 延坪島砲擊事件被北佬傳統火炮打到pk
6部on post 得3 部擊發到
剩低三部overheat 平均90s 先fire 到一次
artillery radar 都故障埋
延坪島比北佬炸到pk
北佬反而無咩損傷
延坪海戰、天安艦、延坪島砲擊事件
南泡陸軍海軍柒足咁多次
憑什麼會覺得南泡d野reliable
最reliable都係美佬野

有生之年都唔會越得到
Vive la France
資源係源源不絕運返本土,support本土工業生產
真打就唔會得RN自己守航母啦
南泡嘢你唔好睇小佢
依家唔係十幾年前買

呢幾年賣到通街都係 土耳其又買 波蘭又買 英國佬都有諗緊買
平價嘅北約制式武器
而且因為因為長期備戰狀態
供貨快先

而且都唔止南泡武器
美國貨都買咗唔少
算係兩樣都買 高低配置 反正都係北約制式 又有轉讓生產線
炮彈後勤應該唔係太大問題

喺歐美生產線不斷萎縮嘅情況之下 南泡開始有少少成為民主世界兵工廠趨勢

而且話就話南泡嘢
其實好多都係組裝貨 美國佬德國佬放俾佢生產

延坪島事後都好似有解過
突然之間突襲 部隊班兵用錯地圖先打唔中
但用衛星睇返炮彈落點 其實打得幾密集
代表佢其實係班兵操作問題多過件武器問題
6 on post 得3 able to return fire
都仲話reliable
rap bro
咁你可以繼續當係玩具嘅
呢個你自由嚟

如果你話佢自用嘅話 咁都可以話佢自己吹水

但呢幾年賣到周圍都係 有其他國家驗過貨
咁睇落去應該係有改善嘅 唔係都唔會氹到人買
除非你覺得其他國家軍隊高層全部收晒賄賂
個問題係suppose 南泡演習緊
拎出黎嘅武器suppose 要係實戰狀態
但最後尾依然得50% 可以反擊
個問題就真係少柒
兜唔到
至於你話南泡外銷
其實都係得K9 同埋TA50 金鷹教練/ 輕攻擊機
主力裝備都係美佬野
Blackhawk 、Apache、 F-15k etc
陸軍咪比較多自主研發囉
海軍都係
但quality 點就難講
至少世宗大王同埋廣開都大王都未for sale
K2 原本挪威話買
最後咪一樣轉呔買德國佬豹2A7
咁講啦
對比起JSDF
ROKMND 真係小朋友玩泥沙
依個世界
跟岩大佬就得

跟美國,輔助下就ok
有咩留比大佬搞
請d移英撚囉
比高d人工
實有人做
移英入面大把差佬/ 間諜/ 小粉紅啦
你真係想MI6 收皮咩
雖然都收左皮其實
做緊軍隊同做平民唔同
當兵又出賣情報
咪國安法囉
所以我都有話美國貨都買咗唔少

我主力都係講陸軍
波蘭呢幾年送晒啲舊貨比烏克蘭之後
都瘋狂買美國南泡啲嘢替代返舊武器

K2 K9 幾百上千咁買

就算美國嘢 海馬斯都話要買500架
https://twitter.com/mblaszczak/status/1529754207284301827?s=21&t=MvJEhwXh7AjsLvvo1VhLqQ

所以我先話啲貨到晒 其實規模超越唔出奇
我反而係好奇佢點解會咁多錢擴軍

但無可否認 南泡呢兩年算係發戰爭財
課完金買完
都要有人用㗎
以佢宜家咁嘅規模
似係現代化升級多過擴軍
舊野掉比烏克蘭換新野

同埋買完
K9 同埋凱撒自走砲咪又係差唔多
甚至凱撒部電腦仲好d添
海馬斯法國無需要啦
法國其實淨係靠核彈都可以一世無憂
外籍兵團呀柒頭
日本技術一定係top
最大問題係比法律綁住 同冇得外銷
搞到啲嘢好撚貴 同冇得放開玩

反正大家威脅唔同
自衛隊主力都係玩返海空對強國多
南炮對北泡係打爛仔交多

所以如果你話空軍海軍
我甚至覺得常規戰力嚟計 唔計玩核
海上自衛隊可以放喺世界top 4
乜都核彈 俄羅斯一早用咗
JGSDF 其實收埋收埋
嚇你一條
建議睇番次富士綜合火力演習就明我講咩
同埋JGSDF SF 唔聲唔聲換曬裝備
仲偷偷地玩埋UN mission
法國其實自己有個加大版海馬斯
LRU
外籍兵團
重度弱智仔
https://www.reuters.com/world/europe/poland-ramp-up-defence-spending-army-ukraine-war-rages-2022-03-03/

而且規模我又反而唔擔心
始終佢哋一直都喺度加緊

而且因為威脅就喺屋企門口
決心更加大

所以睇呢幾年 佢開啲支票有冇兌現到
如果兌現到到晒貨 咁就同依家係兩回事
外藉軍團係法軍最抽得
英國最麻煩就係冇咗愛爾蘭呢一片領土,攪到資源及戰略唔上唔落咁,硬係爭啲爭啲咁,如果英國同愛爾蘭重新合併成功,相信合併後嘅新國家喺歐洲甚至國際事務上嘅決策及行動上可以強硬返好多!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞