法軍參戰!法國外籍軍團公開上前線馳援烏克蘭 俄炸哈爾科夫訓練場洩憤

138 回覆
59 Like 4 Dislike
再打真係推烏克蘭做核試場
如果北約國家參戰, 咁其實中國都可以參戰
中國無野多, 係人口最多

維尼派20萬大軍支援俄佬都得
順便拎實戰經驗, 將來打台灣更加得心應手
台仔叫開佢做「壞頭殼」
呢一兩年出啲新聞 越嚟越低質 露曬底
篇文講到咁機密,然後中國是但一個nobody有秘密料

呢啲咪同乜野「鋼鐵廠有大魚」「烏克蘭病毒實驗室」一撚樣嘅三流fake news
唔止,嗰個Stephen Brian寫文似俄毛
如果唔係Napoleon 咁得閒去打俄佬死晒堆兵,英國根本唔夠兵打得贏歐洲本土

敵軍的指揮官曾慨嘆道:「他們不是人類,是魔鬼」
地理要求唔同 裝備要求都唔同
波蘭佬北約門戶
一定係大陸軍做肉盾配小量空軍
要海軍黎托咩

法國戴高樂主義 仲要玩吓遠洋 先要三軍平衡玩下海軍

但呢幾年 波蘭佬都買咗好多南泡玩具
而且煩少一樣海軍
淨係採購陸軍成本低好多

堆玩具到晒貨嘅話陸軍應該會超到法國佬嘅
唔係新頭殼咩?睇到俾人換腦咁
說實話 英國佬依家咁撚多問題就唔好諗陸軍啦
反正陸上有咁多歐洲國家頂住

專注返空軍海軍 養好佢嗰兩架女王同潛艇
幫美國佬守好大西洋算數啦
以波蘭既軍力,唔玩核,單挑俄國都得啦
佢想落場好耐啦
法國輸左海戰,過唔到海就係歐陸等死,英國有全世界殖民地既資源backup
唔係俄國玩死自己,都唔見得可以長期守得住成個歐洲大陸,始終犯眾憎
咁樣講普魯士最後都有份收佢皮
未到吖嘛
人數上法國佬贏
仲要法國國產武器裝備唔差
非國產裝備更加唔差
人手一支hk416
裝備差距唔大嘅情況下
法國陸軍點會輸波佬

係都要隔空鬥獸棋話波佬贏硬有咩意思
Marine Nationale 入Baltic 同你慢慢玩
加埋Armée de l'air 用兩倍飛機同你玩

現代作戰要成功其實全部都係海陸空三軍聯合作戰
至少都要陸軍空軍立體化作戰

邊有人淨係單靠陸軍打仗㗎
對上一個淨係靠陸軍就話贏鳩梗嘅
係光頭蔣
淞滬仲未學識咩
蘿蔔頭陸軍+ 海軍陸戰隊係打唔贏你德械師
咁咪搵artillery 搵航空隊搞鳩你囉

唯一可以argue 嘅點得鬥志
波蘭同俄佬貼住land border
有咩事真係衛國戰爭同俄佬死過
法國地理未燒到佢
佢都未必有好大決心
英國1812仲同緊美國佬打邊有咁多殖民地邊有所謂backup
英國佬海軍都可以算吧啦
d船入廠整多過開工
空軍都係靠縮size
如果唔係都係收皮
陸軍更加唔使講
除左白金漢宮步操之外
哪有人

得22 SAS 、SBS 打得
但咁少人打到d咩
其實烏克蘭可以考慮搵類似黑水公司呢類型嘅僱傭兵幫手, 當然唔係搵黑水公司(黑水公司親俄)
反正對俄佬綽綽有餘嘅仲
黑海艦隊全滅咁滯
波羅的海已經變咗北約的海
咁都搞唔掂 滅國啦屌
所以咪話玩返空軍海軍撐住門面就算
黑水收左皮好耐啦
同埋黑水親俄 ? 你確定?
黑水係美軍contractor黎㗎喎
成班退役navy seal 親俄?
宜家改左名叫Academi
依然幫美軍同埋差佬做training
咁你國防要求唔同

你波蘭佬假想敵就係防俄

佢要海軍jm9

俄羅斯有鬼兩棲登陸能力咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞