法軍參戰!法國外籍軍團公開上前線馳援烏克蘭 俄炸哈爾科夫訓練場洩憤

138 回覆
59 Like 4 Dislike
個問題係宜家連門面都不存在
UK Armed Forces 出到去真係wfc
如果係外藉軍團我信
法國外藉軍團專門負責好多正規法軍“唔方便”做的項目,但佢地又唔係華格納個種僱傭兵,有正規法軍裝備及訓練,而且質素絕唔差
輸左russia先導致第6次反法同盟,輸埋退位
又唔好咁講
英國核潛仲有震懾力嘅

成個國家攞得上手就係呢樣
你係咪唔記得左佢地仲有11 艘active landing ship
同埋佢地有個兵種叫海軍步兵
廢還廢
防人之心不可無吧
開始似二戰前西班牙內戰
德國都係借西班刀牙戰場練兵
痴線
1812年英國有加拿大、印度、澳洲、新西蘭、南非、加勒比海地區大量島嶼,同埋部分非洲同亞洲地區⋯
試水溫來講算多
今年2 月先misfire 完黎
班英國佬都係返去陸地鋸牛扒算啦
仲未講英國佬層層上報+英式幽默外交
俾人打完都未必還到手啦宜家

有料到嘅話 一艘核潛都嚇得死人
(btw 離題推薦一下沈默的艦隊)
但問題而家已經變咗北約的海
俄佬要集結 你估吓真係可以神不知鬼不覺咩

俄羅斯海軍保養咁撚差
制海又乜撚都冇 你去玩好兩棲登陸同自殺真係冇分別
而且俄羅斯要郁波蘭 直接東普魯士白俄羅斯出兵咪得

屎窟捉蟲都算 冇嘢玩玩果樣仲要加深難度

強國攻台都大機會過俄佬
全部地方要去英國最快都2,3個月,澳洲差唔多要成年
又唔一定
西班牙嗰陣拿破崙都用咗幾十萬去打
又係比西班牙游擊隊同威靈頓玩死
你又話單獨對打
單獨對打唔對路又彈返去話盟友

你前設究竟係點㗎大佬
好能跳脫wor 你
講盟友嘅話就唔會出現法國vs 波蘭嘅問題
法國無論資源上、人數上、裝備上、同埋指揮上都fing 波蘭幾條街啦

全世界最top 嘅軍事院校
西點、Sandhurst 、 伏龍芝、聖西爾
論讀書 論實際作戰經驗 論武器裝備 論人數
論立體作戰 論多兵種聯合作戰

波蘭點夠exp ?

你一開始又話大陸軍主義夠做
大陸軍主義好
講一講人地有機會海路中出你
你就話唔驚 盟友會睇住
我願意稱你為元首閣下/ 蔣委員長

ching
打仗對於你黎講係咪以為係War Tunder/ WoT
淨係靠坦克/ 陸軍就搞得掂?
個單早兩日先話係炸咗SAMP/T,咁快改口喇。
打場bakhumt 2邊都用幾萬人,法國佬1500個人想打乜
斬首㗎啦自然
分分鐘出SF
https://big5.sputniknews.cn/20240302/1057411353.html

創辦人支持俄羅斯吞併烏克蘭
個新聞來源:俄羅斯衛星通訊社, 咁應該都係真係會咁做
英國當時都係打下游擊隊支援,呢樣真係要怪拿破崙咁得閒去打俄羅斯都唔平定西班牙先去打俄佬
開戰咁耐都聽閒烏克蘭斬首都斬左幾十個俄佬軍官
佢課金課左咁多
都仲打唔贏
政府又唔派人
講下晦氣說話都好正常
條友一開波重課烏克蘭
又出人又出錢
結果重注得個吉
咁事實上就係有盟友
有得單挑嘅咩?
波蘭就係北約體系入邊 有得走得甩嘅咩?

波蘭嘅國防策略 係北約入邊就係第一線大陸軍頂住蘇聯鋼鐵洪流
呢樣完全冇錯 就算到而家 佢主力都係建設陸軍&其次空軍
海軍完全理都唔太理

俄羅斯係有白俄羅斯&東普魯士接壤嘅情況之下
要屎窟痕走去玩兩棲登陸jm9
華沙又唔係近海

當然 普京大帝突然之間屎窟痕玩吓高難度我都吹佢唔脹嘅

而法國vs 波蘭 咁只係講緊陸軍規模
前邊咪講咗 等埋呢兩年訂嗰堆玩具
其實都好可觀

我有話波蘭三軍>法國
你睇都睇好少少我講緊啲乜
原句係ugly peace is better than ideal war
佢自己都話ugly 咪即係條氣唔順
你當自己18x 買左100 個TSLA
無啦啦跌鳩到15x
你都會屌兩句啦
佢自己上咗腦
明明西班牙同法國關係唔錯
突然之間走去搞鳩人
搶個皇位俾大佬
法國識玩,送曬d nigga 去死。 英國應該學野, 難民全部入軍5年先即可入藉,然後掉曬去烏克蘭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞