我識得港產環保少女真人,現實既佢係好環保,希望各連登仔手下留情

159 回覆
20 Like 584 Dislike
算唔算係起底?
不安已
咁都比你搵到

條女DEL左IG啦

推一推先
咁睇嚟我都要唔信你平時環保
我從來都覺得去旅行攰過返工
寧願留係屋企訓下覺

你班仆街自己忍唔到就覺得人地都忍唔到
你自己忍到嘅野就要全世界跟你一齊忍
咪撚用你個人標準套落我到
咁你又叫我哋市民咩都唔用?
關我撚事咩
你自己唔用就算啦,逼人唔用又立法
結果柒成咁
咁大個台灣日本都唔抄,錢就識收
R funding就緊係吹到自己呢單project幾咁驚天地 泣鬼神㗎啦
唔係點吸引潛在金主科水呀
唔代表佢哋好似啲環保撚咁做埋啲傻鳩嘢扮為地球出力 因為入返lab就會明根本冇乜可能幫到啲乜
環保撚=賤種
死撚咗佢就最環保啦
環保只係工作
人地要上位 唔靠環保 靠咩

香港地我只服林超英
其實呢啲成日突個龜頭俾人屌嘅環保撚有幾多件有STEM degree

利申 有STEM degree
唔壓榨平民 點有資源比有錢人嘆
普通市民慳一年冷氣都唔夠商家佬開一個鐘

成世唔用膠袋 啲膠都唔夠物流業用幾日

幾世唔沖涼淨係抹身 啲水都唔夠工廠用一日

你叫人環保之前唔該諗下如果人哋真係做到你所想所求又幫到幾多

你班環保塔利班 淨係識得向弱者狗吠
對住真正污染源頭就噤弱寒蟬 選擇性失明
食過
埋牙咪又係叫人用套
我理閪佢
吹呀吹 讓這風吹
環保係要支持的

但係你叫我唔開冷氣?你叫IFC同圓方熄冷氣先,咁我咪熄囉

大家都係透支緊地球嘅未來,大家都係攬炒緊。咁點解要100個人環保,留個地球quota畀1個商家佬?
「反環保撚」最黑人僧嘅地方,就係永遠覺得所有野唔關自己事,覺得呢個世界所有野都係個天跌落黎,永遠要人地做,然後自己un in腳享受成果。

商家嘅唔環保好多時係源於一般人嘅唔環保。好似所有人減少甚至完全唔用塑膠即棄餐具,咁自然商家就會減少/完全唔生產,達至環保。
其實有STEM degree嘅人應該更加清楚環保嘅重要性,不過連登/香港見到嘅好似係相反
連登狗係鍾意搞文革
反環保撚諗野永遠都係咁極端
假環保道德之名,行欺世盜名之實
所以環保撚咪比人睇唔起囉
女權果然係雙重標準
心中有佛
心中有環保
https://simpleflying.com/private-jet-flights-cop-28-carbon-footprint/

Private Jets Flock To Dubai For COP 28: Event Set To Have Biggest Carbon Footprint In History
林超英講過:我老婆話要開冷氣,我係唔會阻止的
鏡頭前咪用風扇,屌你,佢有幾環保?
私人飛機可以減少坐

而一般民航機都攪緊carbon offset/碳稅,咁樣係平衡緊出行需要同保護環境。

係「反環保撚」諗野極端
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞