我識得港產環保少女真人,現實既佢係好環保,希望各連登仔手下留情

159 回覆
20 Like 584 Dislike
如果有用月亮杯就放過佢喇
月亮杯都唔好用 親親大自然由佢滴出嚟
Uniqlo source

(多圖) 突發! 環保少女倡留港減碳排放 被爆到南極旅遊 鍾芯豫:「係生態考察!」
https://lih.kg/CixOQdX

環保少女去完南極之後提倡大家唔好買聚酯纖維為主嘅衫
因為避免海洋生物食咗落肚之類嗰啲野

我屌你呀
你IG收錢賣廣告 叫人買果條褲 咪有咩聚酯纖維成份囉
笑死, 上位為左收錢, 收錢可以自相矛盾
希望 Karen 同環保撚同呢條賤種少女快D死全家
做人仲後生, 未享受夠, 仲想玩IG打卡
是否不應做環保, 要等老左玩夠先可以做?
一般家庭連去歐遊都難
香港班有錢佬坐私人機周圍去

窮人就kmb,mtr..
而老細車就坐兩條友only

有錢人浪費最多資源,但香港環團同左膠就日日屌平民

同埋最有效減垃圾就係生產責任制,香港班環團垃圾怕得罪金主只敢咬平民
根本拎啲錢去資助科學家
個效果仲大過捐比環保撚逼全世界唔去旅行唔用膠
環保而家只係一門生意
慳啲啦
佢自己自稱環保但係雙重標準
為咗錢毫無底線( eg. 叫人唔好用聚酯纖維嘅衫/褲 但係轉頭就同Uniqlo合作推薦有聚酯纖維嘅褲;叫人少啲搭飛機去旅行,但轉頭就去南極話係「考察」 屌你,去一次南極用嘅碳排放點都高過去其他地方 仲有佢自己有間做香港本地生態旅行嘅公司 咁樣已經令人覺得佢係為咗自己利益先「呼籲」留港
做唔到知行合一就咪撚做啦
咁多個知名環保人士我只佩服林超英
人哋真係知行合一
而唔係呢個女人咁講一套做一套
個條女平時去staycation都用好撚多膠
你收皮啦
我係香港日日用即棄餐具
但係我唔去旅行係咪節約返吖
點計搭飛機嘅碳排放量都高過即棄餐具啦下化

點解你要逼我用你嘅方法節約
但係叫你跟我嘅方法節約又話極端吖
根本就雙重標準。
條臭閪一年去旅行嘅次數多過我五年加埋
仲要識歎到去南極 講碳足跡我低撚過佢啦
贏佢老母臭閪咩
唔信你唔去旅行囉🙂‍↔️
戇鳩
班scientist都要有環保概念先會整
無環保人士講佢哋撚知?
或者班scientist本身就係環保撚
我成日去旅行 係唔生下一代度扣返 咁我功德值係幾多?
咁唔係淨係睇個人碳排放嘅
佢有影響力
佢講一句等如普通人講一百句
如果有一萬人因為佢而環保咗
嗰度已經幫好多人減咗碳足跡
呢啲都歸功於佢
夠佢去好多次南極
你有冇喺research lab做過㗎
相關field嘅scientists自己本身冇概念點寫proposals R funding呀
洗撚環保撚教佢哋咩 掉返轉頭佢哋教返環保撚就差唔多
佢嘅影響力咪係至少有兩個連登post笑鳩佢
然後佢嘅搵食IG del咗好多posts囉
講環保已經無資格去旅行
雙重標準唔計計功德值 我佛你
全部市民都心裡環保架喎
唔駛呢個豬閪教導我哋
21世紀最大生意
咁佢哋咪環保撚囉傻鳩
有冇環保人士關注組?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞