郭晉安與歐倩怡宣布離婚!

858 回覆
132 Like 21 Dislike
唔係佢地嘅話你覺得係邊對有可能match?
其實係你有個好撚無聊嘅OCD執著

覺得要係100%match先係講緊佢地
真係好撚仆街
一開始男大女十幾年
都幾肯定對女方黎講,男方有利用價值
隨住女方年齡增長,見識多左,甚至乎自己經濟條件好左
D利用價值就消失
梗係想同返年齡外貌相配既一齊
佢訪問句「為自己而活」真係講得好直白
所以要分居2年

辯論最低層次就係人身攻擊
我一直都係列舉曬例子去證明
你寧願相信你幻想出來嘅野都唔願意接受現實, 仲要侮辱去搵例子佐證嘅人
兩人背景完全0% match, 你寧願幻想出來話個記者係冇fact check, 都唔願意接受完全唔同嘅事實, 總之你認為就係講緊佢地, 話唔係嘅就係執著, 完全指鹿為馬
你up唔up得出成個娛樂圈有邊對夫婦match到啲描述呀咁?
你都答唔出
有唔match就係0%match?
歐係新秀出身但係喺TVB做妹仔你ignore?
郭出道有做男一但係郭歐拍拖果陣的確係好霉你ignore?
娛樂圈有幾多女仔第一次拍拖就嫁得出?
娛樂圈有幾多男藝人識咗老婆後事業突飛猛進?

呢個post九成網民係創世紀阿旺先識郭,人地中五畢業嘅娛記唔識你果堆劇係好唔撚正常?仲話人幻想

仲扮好識辯論
咁你覺得係講邊對丫,師兄?
總係要有啲眾人皆醉我獨醒嘅智將
你又在固技重施不停幻想出來當論點去辯論
邏輯上只要一個例子就可以否定一個唔正確嘅事實, 我根本唔需要用另一個例子去證明
我列舉你"幻想"出來嘅野:
1. 你嘅幻想: 新秀出身但係喺TVB做妹仔你ignore?
事實: 歐入到tvb所有角色都有名有姓, 一入就埋到獎門人堆做獎姐, 又有機會做旅遊節目, 根本一般妹仔係冇可能做到
2. 你嘅幻想: 郭出道有做男一但係郭歐拍拖果陣的確係好霉你ignore?
事實: 一直keep住做男一可以有霉? 係咪要連續n屆視帝先算唔霉? 其他一直做開三線配角叫咩?
3. 你嘅幻想: 呢個post九成網民係創世紀阿旺先識郭
事實: 有冇統計資料? 定係你信口開河?
4. 你嘅幻想: 人地中五畢業嘅娛記唔識你果堆劇係好唔撚正常?
事實: 點解要特登貶低人地份職業? 係咪個個做娛樂記者都係中五畢業, 而且做野求求其其? 點解要慣性侮辱左人地先?
你話歐唔係矮但係事實佢係153點解釋?
邏輯上只要一個例子就可以否定一個唔正確嘅事實, 所以你嘅反駁係全錯
"自私" 兩個字即刻出咗嚟
HK01 收埋左個interview 成年 , 因為太難睇
佢話睇咗個哈佛網上課程,人生最旺盛只有66年,佢自己得返20年,所以呢20年”為自己而活” (佢所謂嘅大展鴻圖係exclude咗郭晉安同兩個仔女)

佢話同老公無咩傾計,無咩話題
老公同佢家姐啱傾d,因為佢哋年紀接近d(直線抽擊佢哋老餅)
男家嗰邊係水上人,佢哋有自己文化,佢融入唔倒

片中以「郭生」稱呼老公,好見外
細個掛住玩書讀唔成發明星夢 夢碎就拿拿林執件忠忠直直埋單
幸福日子過得耐 閉關十幾年再出去遇親都係鮮肉
一把年紀求其蛋散已經令佢春心再動
低調離婚收下聲唔得既 賤婦拋夫棄子仲大條道理
真正人生贏家,佢贏閪晒
未見過離婚咁開心
https://youtu.be/uVO8SMQGpQY

3年前嘅訪問,已見離心

同老公「老夫老妻」淡哂,老公主力做湊仔女果個,自己而家仲想「衝」,搵咗古巨基太太做經理人,預備好復出

成日哈哈大笑,動作多多,似掩飾緊一啲嘢
我知道哂而家所有野...十年後我知道件事之後再用番而家D片去解釋番俾你聽
你諗嘢都幾有趣,如果一方打死都唔肯簽,咁咪代表成世都離唔到婚?
睇得出女方堅係開心
未睇條片前諗會唔會係個女比人壓抑左太耐依家終於頂唔順要走,但睇完條片後覺得佢係利用完個男人依家事業有起色養到自己就大腳飛起人
睇完片, 覺得佢個格有啲閪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞