One Piece 海賊王第1114話情報+討論

376 回覆
10 Like 16 Dislike
TalkOP情報】海賊王1114話情報(評論區地址不斷更新)
第2次更新,較詳細補充情報翻譯by【TalkOP漢化】 翻譯出處:TalkOP海賊王-論壇/wb/wx;情報出處:推特;
1114話 伊卡洛斯之翼
本話以世界各地人們(對廣播)的反應開始。海軍們對貝加龐克揭示的內容感到非常困惑,赤犬一如既往地看上去非常憤怒。
多弗朗明哥登場,他在和麥哲倫討論貝加龐克的廣播,說他們應該去海拔更高的地方。
在視角轉回蛋頭島前,群眾的反應揭露了更多重要信息。
貝加龐克提出海平面是因為地震升高一米的論點,他認為這不是自然災害。
薩坦(土星)依然在摧毀電話蟲的路上,然後他進入了母火種所在的房間。
母火種是由一個巨大罐子裝著的很小的火焰,和貝加龐克的腦袋很像(貝加龐克的腦袋也裝在大罐子里)。
貝加龐克繼續講述900年前以及他是如何與太陽走得太近的。在聖地瑪麗喬亞的伊姆對此沈默不語。
貝加龐克說他犯的第二個罪是一直在研究古代文字和古代歷史。貝加龐克說他不知曉全貌,但會講述他所知道的。
當路飛使用五檔再次攻擊水星(沃丘利聖)時,貝加龐克談到了一個出生於900年前高度文明國家的人。他的身體像艾爾巴夫的“太陽神”尼卡一樣伸展和戰鬥。
那個人的名字是喬伊波伊。他出海並成為歷史上第一個“海賊”。
下期休刊,1115話情報第一次預計在5月21日更新。
真係有明哥
同麥哲倫吹緊水
應該仲喺大監獄啦
有生之年會唔會見得番艾尼路呢
在聖地瑪麗喬亞的伊姆對此沈默不語。

第幾次「……」
第3次更新,明哥逃獄
一定有機
如果唔係唔會寫佢上月球
有月球力,分分鐘啲雷變重力雷
其實最新既設定 只要霸氣夠勁 海樓石都鎖佢唔住
尤其如果能力本身有利拆鎖的話
只要係發動到一瞬間 吹到將個鎖金屬部分變到線 拉長鬆開
如果係羅就開個細room 變走鎖
笑死明哥真係出場
One piece每個島生態地理都好誇張
所以好大機會one piece整個星球都係內有乾坤
紅土大陸、無風帶、四海分隔
月球引力
全部遲下都可能大有文章
我大膽估,op世界有地底人海床底 或島嶼底下面有另一個世界
凱多大媽就係一口氣沖左落地底
唔係咁老土一個第一個海賊 一個最後一個海賊掛
每一話都有位師兄話明哥走甩左
估唔到成左真
呢個似係我地既真實世界
只要有信念 明哥一定走得甩
仲有月球人 雷神去咗
第一代joyboy幾時出樣
路飛d招係模仿巨人 全部都係巨大化
出個巨人血統版joyboy
ching分析得好好
可摸耳講下重力雷係咩原理?
重力點樣同雷合埋?有咩特別之處?
橡膠仲擋唔擋到?

咁簡單都唔知?
咪即係附加重力效果嘅月之雷
由於受到月球力嘅影響,果實產生異變,經由艾利路本身嘅霸氣強行令自身嘅任何力量都有重力嘅加持
同尼卡原理一樣,路飛可以憑空幻想出橡膠雷
我艾尼路一樣得,任何對手受到電攻擊,唔單止有200億伏特,遭受攻擊同時要承受重力攻擊,仲可以直接打入內臟。而且佢仲喺月球上面訓練埋流櫻,攻擊力已經去到4皇級
呢個威力連橡膠都變on膠
心剛覺醒變超心綱,任何人踏入自己範圍內100公里都知係邊個
我覺得最後結局所有惡魔果實都會消失
愈遲出場對故事愈重要
睇到打冷震
進擊的巨人
勾返起幾年前每一話都出現一句
感動嘅係 明哥又走甩咗
我都覺得係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞