One Piece 海賊王第1114話情報+討論

376 回覆
10 Like 16 Dislike
Apr 28th - 1113 Official
May 3rd - Super-early 1114 Scan Leak
May 5th - Golden Week Break
May 12th - 1114 Official
May 19th - Oda Break
May 24th - 1115 Scans
May 26th - 1115 Official
https://twitter.com/newworldartur/status/1785676258526847479?t=qcW_G2UqdhTEmx10wCowCw&s=19
成個五月得兩話
反撚夠應未,屌
每講完一句都要比反應
畫到年尾先講得完
提早左出,即係下星期又冇
尾田係咪好鐘意睇人地拍reaction啲片
Oh... WTF... Insane... So incredible...
世界陸沉
喬伊波伊
全部都指向魚人島
好撚on9, 準備電話蟲, 10分開準備時間, 開始講, 講緊野, 呢度每一個步驟都要畫世界反應
最後,貝叔同大家講:「One piece是真實存在的!」
之後又用10幾頁寫貝加龎克企住咁死,但係背後沒有任何一處傷痕,偉大嘅科學家係唔會屈服喺政府之下。其英姿如同傳說中嘅海賊「白胡子」一樣,乞立不倒
尾田睇黎想將博士呢段講話拖夠一本單行本
佢唔死我信佢畫多廿年
Dklm, 垃圾反應就集集畫幾頁, d打鬥就skip得就skip, 今集開波, 下集飛走第度, 幾集後講返轉頭已經打撚完左
感覺呢話又係講d大家都知既野
然後講完呢句都要用返一話黎畫返大家既反應有咩變化
係咪出現過嘅人物都要畫個反應
最近翻睇龍珠漫畫,完全唔拖話數。
以前印象好拖係動話。

海賊王就拖到仆街
尾田見到鳥山明咁樣,人生係會突然死

都仲未識驚,快手d 啦
唔係太理解點解咁反感世界反應
貝叔全球最岀名科學家要影反應有咩咁岀奇
同埋重點鋪緊個大事件
依家提到嘅事唔再只係圍繞主角認識嘅人物而係全世界都關事
依家用幾話畫吓反應去鋪全世界幫拖都唔過份啦
因為空白一百年開太多冷氣同唔走塑
其實可講曬再一次出
其實你都可以等尾田畫晒一次過睇
其實可以等出齊一卷漫畫先睇

one-piece 我而家都開始等一個月先睇

一話嘅長度好有限

如果好快速講哂

成卷咁睇果陣有可能又會覺得太快

講到尾都係大家心急
一個月先睇今個月就慘d啦 得2集
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞