港產片,要贏一齊贏,要輸一齊輸(74) [九龍城寨・圍城/從今以後/但願人長久/填詞L]

1001 回覆
10 Like 9 Dislike
哩套戲好多地獄笑點
係既話我驚isquare d凳會俾人界爛晒

不如話死屍死時44
死屍死時4拍4
包括我HKIFF睇咗,進貢唔到票房俾佢
話時話好多呢個零月高登先發行上畫既戲都已經喺HKIFF睇晒
之後都仲有幾套嚟緊
其實學金馬咁開售前已經公佈晒邊D戲有本地發行商同上映日期會唔會好D?
正場睇多次
係咪演完金池塘直接衝去謝票?
我諗佢都冇諗過柏林會贏到獎所以冇諗到玩偷步?

其實影展擔當仲要小眾電影玩咁多場謝票場好似唔係咁好
寧願佢集中返幾場謝票+深度討論
即係高登先戲院開幕時行果套
真係有呢套cross-over的話想像唔到會係點
呢套題材同故事實在太灰沉同絕望
現階段實在冇乜興趣重睇
係時候話俾學生知,呢度係一個懲罰夢想嘅地方。

好似導演/主角咁,走遠啲啦。
見佢咁鍾意儲figures都估到佢鍾意ACG。
鍾意都係其次
覺得佢最主要都係想接觸啲技術
電影大亨個腦無時無刻都係電影圈
佢唔係一窩蜂去投資匪匪動作片,會科水俾新導演拍小品,又會開新路向拍科幻片。明日戰記係唔好睇,但都欣賞佢有膽色有遠見。

自己做演員去吸金果啲係另一回事啦。
地獄個位嘅:
-唔見主角點讀書,一樣入中大
-冇經濟/家庭壓力,想做咩都得

不過係現實嘅:
-傳記野嚟講,本身情節有取舍,重點唔係呢類唔通冇主角食飯畫面就代表佢光合作用都得咩
-承上,為尊者諱個類,傳記野本身就係會為情節刻意去提/唔提啲咩
-個世界就係咁,有啲人就係天才波,有啲人就係負數起步,冇得井
(給十九歲的我應該都好多人ptsd,點解自己嘅成長環境會係咁/唔係咁吧
最灰鳩係
胡家啲拖字訣

句句都聽到人無名火起
尊重啦出道廿幾年啦
許素瑩 梁仲恒阿媽 之前都唔識呢個演員
佢做得好好
好真實
邊度有對白指導邊度就有死屍
許素瑩都係之前睇翻半邊人修復版先識佢
真心好戲
之前去M+睇半邊人先識得佢
佢映後談話佢拍咗一定兩套戲就去咗港台做幕後之後都冇乜做戲
係間中客串吓咁

兩個仔女D口裡不一真係最惡頂

《正義迴廊》都有佢
專家證人個女做配樂
其實又唔係冇宣傳方法嘅
映期方面應該揀6月淡開好過51開俾九龍夾住打(反正小眾戲搏逆市跑出好過旺市炮灰)
一係就夾埋LGBT嘉年華一齊搞
一係就連埋叔叔重映一齊賣套票
最多以拎咗獎名義搞埋大學生學生會優惠/學校包場

但學上面巴打講,高先個極限係咁多架喇

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞