有無人1日飲1公升咖啡?日日都好眼訓

139 回覆
23 Like 208 Dislike
食夠tdee未
飲到咁上下就真係無咗提神呢個作用,
純粹係心癮

夜晚10點飲完照訓

飲咖啡會仲攰咖。
因為係飲果吓精神少少,但係個人之後會俾咖啡因搞到訓得唔好,睡眠質素差咗,好似訓完都冇訓過咁,第二日個人仲冇精神。

只要你戒咖啡2個星期倒、個身體回復番正常就會好好多。
我飲凍嘢飲得多就會眼瞓 老虎煲去濕湯我飲就冇事
第3日再飲
呀叔我24%都好攰
咁係你太高
咖啡因上癮。
你不如唔好做重訓嗰啲,做下帶氧好過啦
真係唔知點玩, 體脂低又唔得, 體脂高又唔得
15%左右ok啦掛
Redbull=先洗未來錢
之前就係試過咁,所以以後唔飲
Joan說:「最頂尖的運動員大多擁有8至9%的脂肪比例,絕大部分傑志球員都介乎7到10%之間,但要強調這是因人而異,如身體魁梧、常要衝鋒陷陣的外援盧卡斯,他必須擁有強壯身形以發揮最大效用,所以我們絕不可能要求他的脂肪比例只留在7%水平。」他又稱若發現數據有不尋常的起跌,教練團會進一步研究是否肌肉或脂肪的變化,亦會與球員討論飲食習慣有否改變,不過就笑言現時球隊未曾出現類似情況。

原文網址:【港超專版】傑志打造最有營球員 | on.cc東網 | 體波 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20171211/bkn-20171211232653025-1211_00882_001.html
平時會點補償飲啡多壞處?
有飲水
有咩營養補充/涼茶有用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞